Konya festivale hazır! Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Başkan Altay'dan açıklama

Konya festivale hazır! Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Başkan Altay'dan açıklama

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali ile başlayacak Kültür Yolu Festivali hakkında açıklamalarda bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında 20. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali ile başlayacak Kültür Yolu Festivali hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Mistik Müzik Festivali’nin, tarih ve kültür şehri olan Konya’da güzel bir etkinlikle başlayacağını belirten Bakan Yardımcısı Alpaslan, “Mistik Müzik Festivali çerçevesindeki etkinliklerimiz Mevlana merkezli ve Mevlana’yı öze alan programlar çerçevesinde icra edilecek. Çok güzel sanatsal eserleri bir hafta boyunca Konya’mızda izleyeceğiz. Binlerce sanatçımız görev alacak. Yüz binlerce sanatsever, kültürsever bunları izleyecek. Adeta Konya’mızda hafta boyunca bir kültür sanat şöleni yaşayacağız” dedi.

Konya’nın, Mistik Müzik Festivali ile bir kez daha farklı kültürlerin kardeşlik duyguları içinde buluşma noktası olduğunu ifade eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, “Orta Asya’dan, Afrika’ya ve Orta Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyanın izlerini taşıyan mistik müziğin esintileriyle ruhumuzu dinlendireceğiz. Aynı zamanda pek çok farklı etkinlikle de hem aramızdaki gönül köprülerini hem de sanat anlayışımızı daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

20-uluslararasi-konya-mistik-muzik-festivali-2.jpg

Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat'ta düzenlenen toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Anadolu'nun kültür ve medeniyet başkenti Konya'nın, Çatalhöyük'le başlayan tarih yolcuğunu yaklaşık on bin yıldır aralıksız bir şekilde sürdürdüğünü ifade etti.

"ŞEHRİMİZ BİR KEZ DAHA MİSTİK MÜZİK FESTİVALİ İLE FARKLI KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI OLUYOR"

"Konya, dün olduğu gibi bugün de aynı misyonunu ve aynı güzelliklerini sürdürmeye devam ediyor" diyen Başkan Altay, "Şehrimiz, bu yıl 20'incisi düzenlenen Mistik Müzik Festivali ile bir kez daha farklı kültürlerin kardeşlik duyguları içinde buluşma noktası oluyor. Dünya halklarının geleneksel mistik müziklerini; barışın, hoşgörünün, birlik ve beraberliğin şehri Konya'da bir araya getiren Mistik Müzik Festivali, alanında tüm dünyada tanınan ve saygı gören bir festivaldir. Orta Asya'dan, Afrika'ya ve Orta Doğu'ya kadar geniş bir coğrafyanın izlerini taşıyan mistik müziğin esintileriyle ruhumuzu dinlendireceğiz. Aynı zamanda pek çok farklı etkinlikle de hem aramızdaki gönül köprülerini hem de sanat anlayışımızı daha da güçlendireceğiz. Bu nedenle bu organizasyon; bir müzik festivali olmasının çok ötesinde; farklı coğrafyalardan ve farklı kültürlerden gelen kardeşlerimizin, tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı verdiği bir buluşma olacaktır. Festivalimiz ayrıca; farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek ve birlikte yaşama konusundaki inancımızı pekiştirmek için eşsiz bir fırsattır" ifadelerini kullandı.

Konya Mistik Müzik Festivali'ni, Kültür ve Turizm Bakanlığı uhdesinde, Türkiye Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Altay, "Festivalimizin gerçekleşmesi için büyük emek harcayan, sinerji oluşturan Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy'a teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

20-uluslararasi-konya-mistik-muzik-festivali.jpg

"KONYA, BAŞKANIMIZIN ÖNCÜLÜĞÜNDE KÜLTÜR, SANAT VE TURİZM'DE ÇOK BÜYÜK HAMLELER YAPTI"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ise bu yıl 20'ncisini düzenleyecekleri Mistik Müzik Festivali'nin hayırlara vesile olmasını ve güzel bir etkinlikler dizisi olmasını temenni ederek konuşmasına başladı. 20. Mistik Müzik Festivali'nin, tarih ve kültür şehri olan Konya'da güzel bir etkinlikle başlayacağını kaydeden Alpaslan, şöyle devam etti: "Tabii Konya'mız son yıllarda büyük gelişmeler kat ediyor. Ekonomide sanayide, birçok alanda önemli gelişmeler göstermekle beraber Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın öncülüğünde kültür, sanat ve turizm alanlarında da çok büyük hamleler gerçekleştirmekte. İçerisinde bulunduğumuz alanla ilgili biliyorsunuz Mevlana Meydan ve Çevre Düzenlemesi, Büyükşehir Belediye Başkanlığımızca yürütülmekte olan Konya'mız için son derece önemli bir proje. Proje tamamlandığında Konya'mız, ülkemizin en cazip en gözde şehirlerinden biri haline gelecek. Biz de bakanlık olarak bu projeyi can-ı gönülden destekliyor ve çalışmaları yakından takip ediyoruz. Konya'mız için, Konya'mızın turizmi, kültürü ve sanatı için bunlar çok önemli adımlar, çok güzel çalışmalar. Tabii Konya Selçuklu'ya başkentlik yapmış, Anadolu'muzun en güzide şehirlerinden, marka şehirlerinden bir tanesi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da Başkanlığımızın da yaptığı çok güzel çalışmalarla tarihine ve o muhteşem kültürüne layık bir şekilde çalışmalarla inşallah bu kültür ve turizmimiz gelişirken de en önemli turizm ve kültür şehirlerimizden birisi olama yolunda ilerlemekte ve bunu inşallah 2028 ve devamında sağlayacak. Buna can-ı gönülden inanmaktayız."

selcuklu-kostumleri-sergisi.jpg

Bakan Yardımcısı Alpaslan ve Başkan Altay daha sonra Kültür Yolu Festivalleri çerçevesinde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Selçuklu Kostümleri Sergisi'ni gezdi. Sergi, 30 Eylül'e kadar Karatay Medresesi'nde her gün sabah 09.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

selcuklu-kostumleri-sergisi2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.