Konya Beyşehir'de Yılanların Öldürülmesi Fare Sorununu Tetikledi

Konya Beyşehir'de Yılanların Öldürülmesi Fare Sorununu Tetikledi

Beyşehir ilçesinde yılanların öldürülmesinin ardından farelerin çoğalması, çiftçileri endişelendiriyor. Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Tarla Faresi İle Mücadele Başlattı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, yılanların düzensiz bir biçimde öldürülmesi sonucu tarla farelerinin artış gösterdiği bildirildi. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu sorunun üstesinden gelmek ve çiftçilere destek sağlamak amacıyla saha çalışmalarına başladı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde son günlerde artan fare popülasyonu, çiftçiler arasında büyük endişe yaratmıştı. Bu duruma çözüm bulmak ve tarım alanlarına verilen zararı minimize etmek için Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

konya-beysehir-tarla-incelemesi-1.jpg

Kurumun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce; sebze, meyve ve hububat alanlarında tarla faresi beslenme deliklerinin tespiti ve zehirli buğday ile mücadele amacıyla ilçemiz çiftçileriyle birlikte sahada kontrol ve mücadele yapılmıştır" denildi.

konya-beysehir-tarla-incelemesi-2.jpg

Yılanların düzensiz bir şekilde öldürülmesinin farelerin çoğalmasına neden olduğu belirtilirken, tarım yetkilileri, bu sorunun hızla çözüme kavuşturulması gerektiğini vurguluyor. Tarla farelerinin sebze, meyve ve hububat ürünlerine verdiği zararın ekonomik kayıplara yol açabileceği ve bu nedenle mücadelenin önemli olduğu ifade ediliyor.

konya-beysehir-tarla-incelemesi-3.jpg

Konya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, çiftçilere tarla fareleri ile mücadele konusunda rehberlik ederek, bu sorunu kontrol altına almayı amaçlıyor. Beyşehir ilçesindeki çiftçiler, tarım alanlarının korunması ve ürünlerinin zarar görmemesi için ilgili kurumun çalışmalarını yakından takip ediyor.

konya-beysehir-tarla-incelemesi-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.