Kırıkkale’ye tam donanımlı iki adet UMKE aracı tahsis edildi

Kırıkkale’ye tam donanımlı iki adet UMKE aracı tahsis edildi

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin olay yerine en kısa sürede ulaşması amacıyla Kırıkkale'ye 1 adet tam donanımlı UMKE acil müdahale...

Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerinin olay yerine en kısa sürede ulaşması amacıyla Kırıkkale'ye 1 adet tam donanımlı UMKE acil müdahale aracı ile medikal kurtarma aracı tahsis etti.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) olay yerine daha hızlı ulaşarak, etkin bir müdahale yapmaları için araç envanterine yeni araçlar eklendi. Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından UMKE araçları dağıtım planında Kırıkkale UMKE çalışmalarında kullanılmak üzere 1 adet arama kurtarma aracı ile 1 adet acil müdahale aracı verilerek, UMKE araç filosu güçlendirildi.

Yeni tahsis edilen arama kurtarma araçlarımız yurt içi her türlü afet durumunda yaralılara sağlık hizmeti sunabilmek için olay yerine intikal edip medikal müdahale etmek üzere özel ekipmanlarla donatılırken, yaşanabilecek her türlü afet ve olağanüstü durumda görev yapmak üzere 142 UMKE gönüllüsü sağlık personelimiz 7 gün 24 saat görevlerine hazır bulunmaktadırlar.

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, "Afetlere müdahale kapasitesinin artırılması ve UMKE personelinin olay yerine en hızlı bir şekilde ulaşarak, medikal kurtarma ve acil sağlık hizmetlerinin en kısa sürede ve etkin bir şekilde başlanılması amacıyla Bakanlığımız tarafından 1 adet 4x4 UMKE Medikal Kurtarma Aracı ile 1 adet 4x2 UMKE Acil Müdahale Aracı ilimize tahsis edilmiştir. Araçların gerekli donanımları ile afet ve acil durumlarda olay yerine en yakın mesafeye kurulabilecek olan ani müdahale ünitesi için gerekli tıbbi ekipmanlar ve sarf malzemeler araçlarımıza yüklenerek kullanıma hazır hale getirilmiştir. Bakanlığımız yetkililerine ilimiz afetlere müdahalede etkin ve verimli olmamızı güçlendirmek adına vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kırıkkale’ye tam donanımlı iki adet UMKE aracı tahsis edildi

Kırıkkale’ye tam donanımlı iki adet UMKE aracı tahsis edildi

Kırıkkale’ye tam donanımlı iki adet UMKE aracı tahsis edildi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.