KBÜ’de "İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi

KBÜ’de "İş Sağlığı ve Güvenliği” eğitimi verildi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesinde akademik ve idari personel için KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından "İş...

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mühendislik Fakültesinde akademik ve idari personel için KBÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından "İş Sağlığı ve Güvenliği" eğitimi verildi.

KBÜ Mühendislik Fakültesi Hamit Çepni Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitime ilişkin konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muharrem Düğenci, "Yeni laboratuvar binalarıyla açılmasıyla beraber "Öğrencilerimiz İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimi almadan laboratuvarlarda işlem yapmasın" diye düşündük. Bu konunun da öğrencilerden önce öğretim üyelerine bildirilmesi söz konusu. Sizlerden daha sonra Mühendislik Fakültesi olarak iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili belki UNİKA sistemi üzerinden bir ders tanımlayıp, sınavlarını yapıp tüm öğrencilerimize bir eğitim yapacağız. Mühendislik Fakültesi olarak bu tür çalışmalarda biz öncü olmayı hedefliyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü olarak da personele yönelik bu ilk eğitimimiz. Buna Mühendislik Fakültesinden başlamış oluyoruz. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği az tehlikeli iş yerlerinde maksimum 6 yılda bir, tüm çalışanların iş güvenliği eğitimine tabi tutulması gerekiyor. Bugün 1,5-2 saat sürecek bu eğitimden sonra bir sınav olacak, eğitim bütün herkesin dosyalarına eklenecek" dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Yüksek Mühendis Muhammed Furkan Altunpak, "İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü, görev tanımına göre risk değerlendirmelerini yapmak ve Üniversite içi denetimleri takip etmek, personele ve talep edildiği takdirde öğrencilerimize gerekli iş sağlığı güvenliği eğitimlerini vermekle yükümlüyüz. Bununla ilgili ilk önce laboratuvarımızın kurulmasıyla birlikte Mühendislik Fakültesinde eğitime başlama kararı aldık. Şu anda akademik ve idari personellerimizin Temel İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimleriyle ilk işimize başlıyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yönergesinde belirtildiği temel teknik, sağlık ve gerekli olan konularla ilgili eğitimler verilecek" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.