Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

Jandarma Genel Komutanlığındaki darbe girişimi davası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlere ilişkin 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi

ANKARA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'ndaki eylemlerle ilgili 244 kişinin yargılandığı davaya sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde görülen duruşmada sanıklar, avukatları ve müştekiler hazır bulundu.

Savunma yapan eski Mühendis Üsteğmen Özkan Oğuş, 15 Temmuz 2016'dan önce Jandarma Genel Komutanlığında görev yaptığını ifade etti.

Olay günü 22.30 sularında arabasının radyosundan terör saldırısı ihtimaline ilişkin haberleri duyduğunu aktaran Oğuş, 23.00'te görev yerine doğru hareket ettiğini belirtti.

Kışla nizamiyesine doğru yöneldiğinde polisler tarafından aracının durdurulduğunu ve başına silah dayandığını iddia eden sanık Oğuş, olay sonrası şoka girdiğini ve geceyi hastanede geçirdiğini savundu.

Oğuş, Jandarma Genel Komutanlığına gitme sebebinin darbe girişimine katılmak olmadığını, olay akşamı karargaha giremediğini, FETÖ üyesi olmadığını ve darbe girişiminde bulunmadığını savunarak tahliye ve beraat talebinde bulundu.

- "Suç beni Jandarma Genel Komutanlığına gönderen komutanlarımındır"

Darbe girişiminden önce Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığında kursiyer teğmen olarak görev yapan Hamit Alemdar, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini dile getirerek savunmasına başladı.

Olay tarihinde okulda tatbikat yapılacağı söylenerek içtimaya alındıklarını, ardından Jandarma Genel Komutanlığına gittiklerini aktaran Alemdar, bir süre sonra çatışma çıktığını söyledi.

Bunun üzerine bina içerisine giderek sabaha kadar beklemeye başladığını belirten Alemdar, darbe girişimini sabah saatlerinde öğrendiğini iddia etti.

Alemdar, gece boyunca silahını kullanmadığını ve suç işlemediğini savunarak, "Eğer bir suç varsa, bu suç beni Jandarma Genel Komutanlığına gönderen komutanlarımındır. Hiçbir terör örgütüne üyeliğim ya da iltisakım yoktur." dedi. Alemdar, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Eski Üsteğmen Harun Işık, olay akşamı sanıklardan Teyfik Karaduman ile Aydın'a bir arkadaşının düğününe gitmek için yola çıktıklarını, sosyal medyadan boğaz köprülerinin kapatılması haberlerini görmesi üzerine karargaha gittiklerini beyan etti.

Kışla içerisinde terör saldırısı olabileceğine ilişkin söylemler olduğunu dile getiren sanık Işık, silah seslerinin gelmeye başlamasından sonra MP-5 silahı alarak beklemeye başladığını, daha sonra da internetten darbe girişimi olduğunu öğrendiğini bildirdi.

Gece boyunca hiçbir olaya karışmadığını ve sabah saatlerinde polislere sığındığını anlatan Işık, FETÖ üyesi olmadığını savunarak beraat talebinde bulundu.

Savunma yapan eski Yüzbaşı İsmail Yapıcı da suçlamaları kabul etmedi, mahkeme heyetinden tahliyesini ve beraatini istedi.

Davaya pazartesi devam edilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :