M. Ali Köseoğlu

M. Ali Köseoğlu

Güzel günlere işaret

Şehrin bozuk yolundan alınmayan çöpüne…

Otomobillerin zor viraj aldıkları alt geçitlerden, nefes alacak mekanlarının yetersizliğine kadar ne kadar iş varsa alın bir tarafa…

Bunlar elbette insan için…

Bir de insanın direkt kendisiyle ilgili olan şeyler var…

İnsanın sokakta rahat etmesini sağladığınız düzenlemeler kadar, sokakta hareket edecek insan üzerindeki düzenlemeleriniz, çalışmalarınız da büyük önem taşıyor.

Büyükşehir Belediyesinin hafta sonunda tanıtımını yaptığı iki uygulaması taşlar, yollar ve kaldırımlar kadar insanın da önemli olduğunun farkındalığına işaret…

ŞEHİR VE BİLGE BELGESELİ

TRT ile birlikte hazırlanan Şehir ve Bilge isimli belgeselin, ‘Mevlana’dan yola çıkarak insanlığa önemli mesajlar içerdiğinden bahsedildi…

Dünkü toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in, “Bizler Konyalılar olarak büyük bir sorumluluğumuz olduğunun farkına varmalıyız. Konya en başta Mevlana şehri demektir. Konya’da yaşayanların Mevlana terbiyesinden mutlaka pay almaları, bu kültürün temsilcileri olmaları gerekiyor. Bu konuda mesafe aldık ama daha yapmamız gerekenler var” sözleri oldukça manidar.

Dünyaya söyleyecek sözümüz var ama bu sözleri öncelikle şehir olarak sindirmemiz gerekiyor.

Başkan Akyürek’in verdiği bilgiye göre 45 dakikalık belgesel 17 Aralık’ta TRT 1, TRT Anadolu ve TRT Avaz kanallarında, daha sonra TRT’nin diğer kanallarında yayınlanacak…

Aldığımız mesafe arkamızda kaldığına göre, önümüzdeki çok yolu aşmak için de samimiyetle hareket etmemiz gerekiyor.

KADINA ŞİDDETE HAYIR

Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer önemli uygulaması da, “Kadına Şiddete Hayır, Sevgi ve Hoşgörüye Evet” isimli metne Konya’daki 26 sivil toplum kuruluşu ile imza koymasıydı.

Başkan konuyla ilgili düzenlene toplantı da diyor ki:

Konya’da asla aile içi şiddet olmamalı, parçalanmış ailelerin, mağdur edilmiş insanların, kimsesiz bırakılmış çocukların vebalini kimse üstlenmemeli. Toplum olarak bizler de duyarlılıkla bu kampanyaya katılmalıyız. Tüm Konya halkı, Mevlana terbiyesinden geçmiş Konyalılar aile içi şiddete sessiz kalmamalı. Kendisi de bu olayın asla faili ya da mağduru olmamalı, komşusundaki olaya da müdahale etmeli, çevresini uyarmalı.

Toplumsal olarak bir yerlerden daha iyi bir yerlere mesafe aldığımız şu günlerde, ‘şiddete’ karşı Büyükşehir Belediyesi’nin STK’larla ortak hareket kararı da -biraz önce bahsettiğim gibi- insan merkezli hareketin güzel örneklerinden…

Umarım bu girişimler fayda sağlar, insanlar içlerindeki cehennem alevi söndürerek birbirlerine muhabbetle muamele ederler…

 Bu arada, ‘kadına şiddete hayır’ demişken, şiddete uğramış kadın ya da erkeklerin ‘sığınabilecekleri tesislerin’ inşası noktasında da bir mutabakat sağlansa iyi olur.

Bu eylemleri güzel işlerin bir işaret fişeği olarak görelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum