Fuar izlenimleri

Büyükşehir belediyesi öncülüğünde düzenlenen 2. Ramazan Ayı Kitap Fuarı devam ediyor.

Temmuz sıcağına aldırmayarak insanlar fuara geliyor ve kitaplarla haşır neşir oluyorlarsa kitap fuarı amacına ulaşmış demektir. Artık şehrimizin merkezi bir yerde, modern bir fuar ve sergi merkezine ihtiyacı var. Bunu sadece biz dile getirmiyoruz, birçok okurum benzer talepleri dile getirdi.

img_6069-002.jpg

Fuara 42 yayınevi katıldı. Biz TYB Konya Şubesi üyesi yazarlar A salonunda kitaplarımızı imzalıyor, okurlarımızla söyleşiyoruz. Hüzeyme Yeşim Koçak, Ömer L. Ersöz, Kazim Öztürk, Melahat Ürkmez, Cemil Paslı, Duran Çetin zaman zaman gelip standda kitaplarını imzalıyorlar. Hüzeyme Hanım en şanslı olanlarımızdan. Yeni öykü kitabı Hicaz Yaprakları tamda fuar dönemi yayınlandı.

img_6078.jpg

A salonu imza günleri bakımından da hayli hareketli. C4 Kitap standında Bülent Akyürek her gün okurları ile söyleşiyor, kitaplarını imzalıyor.

Cumartesi akşamı Cemil Paslı’nın Nüve standında imza günü vardı. Aslında buna imza akşamı demek gerekiyor çünkü salon iftardan sonra saat 21.30 da açılıyor ve imzalar 22.00 de başlıyor. Aynı akşam Ahmet K. Karabulut, Ümit Kalkan ve Ayşe Ünüvar’ın imza akşamları vardı.

İmza konusunda Nüve Yayınevi hayli duyarlı, geçtiğimiz hafta içinde de Mikail Bayram ve Kazim Öztürk’ün imza akşamları vardı.

Ayşe Ünüvar’ın ilk kitabı Yüreğime Cemre Düştü, yeni çıkan romanının adı ilginç. Kör Kalbe Aşk Dokunmaz. Hüzeyme Yeşim Koçak üretken bir yazarımız. Deneme, öykü, roman olarak 14 kitabı vardı. Hicaz Yaprakları adlı yeni öykü kitabıyla bu sayı 15 e ulaştı. Yazar Murat Mahya Gürses’in ikinci kitabı Müstesna Hüzünler’de yeni yayınlanan kitaplardan biri oldu. Kitabın adının ilginç bir üst başlığı var. “Belki Sevinçlerden Yana Şansımız Olmazdı ama Helalinden Yiyorduk Hüzünleri…”

Çizgi Yayınevi şehrimiz yazarlarına değer veriyor, onların eserlerini yayınlıyor. Son olarak TYB Konya Şubesi üyesi Bekir Biçer’in Kürtleri ile Selçuk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı bölümü öğretim üyesi Ahmet Gögercin’in Yazın, Sinema ve Aşkın Kavşağında Marguerite Duras’ı yayınladı ama yazar ve kitaplarının tanıtımı yönünden hiçbir çabası olmadı. Bence Çizgi Yayınevi bu konuda kendini sorgulamalı.img_6051-003.jpg

Fuarın en ilgi gören standı Türk Tarih Kurumu’nun standı oldu.  Çok değerli kitaplar yayınlayan kurum, önemli oranda bir indirim yapınca özellikle öğrenci ve akademisyenleri mutlaka uğradığı bir yer oldu.

Her kitap fuarında biraz daha zenginleşirim. Bu fuarda da öyle oldu. İmzalı imzasız bir yığın kitaba ulaştım. Onlardan başka bir yazımda sözedeceğim.

img_6059-003.jpg

Yeni kitap fiarlarında hemde modern bir yapıda buluşabilmek umuduyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.