FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de vatandaşlar, cuma namazlarını kent merkezlerindeki meydanlarda kıldı

SAKARYA (AA) - Sakarya, Bolu, Düzce ve Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek amacıyla cuma ve gıyabi cenaze namazı meydanlarda kılındı.

Sakarya kent merkezinde yer alan ve darbe girişiminin ardından "Demokrasi Meydanı" adı verilen alanda toplanan vatandaşlar, burada cuma namazını eda etti.

Meydanda toplanan binlerce kişiye namazı kıldıran Orhan Cami İmamı Mustafa Aydın, hutbesinde darbe girişimi sonucu şehit olan vatandaşlara dua etti.

Vatandaşlar, aşırı sıcaktan korunmak için şemsiye, karton ve poşetler kullandı.

Namaza, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, dünya şampiyonu milli karateci Enes Erkan, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Bolu

Bolu'da da vatandaşlar cuma namazını, darbe girişiminin ardından "Demokrasi Meydanı" adı verilen alanda kıldı ve darbe girişimi sırasında şehit olanlara dua etti.

Cuma namazının ardından şehitler için gıyabi cenaze namazı da kılındı.

Namaza, Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Düzce

Düzce'de de darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cedidiye Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında toplanan kalabalığa hitap eden Düzce Valisi Ali Fidan, hainlerin gerçekleştirdiği darbe teşebbüsüne karşı durarak, canlarını feda eden tüm polisleri, askerleri, vatandaşları rahmetle andığını söyledi.

Darbe girişimi haberini aldıkları anda toplantı halinde olduklarını anlatan Fidan, ''Toplantımız devam ederken vatandaşlarımızın sokaklara, meydanlara indiğini duyduk, bizler de geldik. Hassasiyet ve cesaret gösteren, milletimizin ve devletimizin yanında duran, canı pahasına, canını feda etmek üzere evinde helalleşerek sokaklara dökülen bütün vatandaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin.'' dedi.

Sivil toplum kuruluşları adına konuşan İsa Şengüloğlu da İslam ümmetinin umudu olan Türkiye'nin önünü kesmek adına yapılan bu hain girişime karşı teyakkuz ve kıyam halinde olduklarını belirterek, İslam aleminin dualarını alan Türkiye'nin büyük bir dayanışma örneği göstererek bu zor günleri atlatacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Selami Emen, olaylarda şehit düşen vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Kalabalık, yapılan duanın ardından dağıldı.

Gıyabi cenaze namazına Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

- Kocaeli

Merkez İzmit ilçesinde ise kılınan cuma namazının ardından Memur-Sen Kocaeli İl Temsilciliği üyeleri, Sabri Yalım Parkı'ndaki protesto gösterisi düzenledi.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, miletin esaret kabul etmediğini, boyunduruk kabul etmediğini dinini, özgürlüğünü ölümü pahasına terk etmediğini tarih boyunca gösterdiğini söyledi.

Kurtuluş ruhunun 15 Temmuz akşamı tekrar dirilerek tankların karşısına dikildiğini vurgulayan Yılmaz, çocukların, kadınların, 7'den 70'e herkesin aynı Çanakkale Savaşı'nda yaşanılan tabloyu tekrar yaşadığını belirtti.

- "Millet geleceğine sahip çıkmıştır"

Memur-Sen Kocaeli İl Temsilcisi Mehmet Akkuş da "küresel terör şebekesi" FETÖ'nün içeriden ve dışarıdan aldığı destekle devleti ve milleti hedef alan kanlı kalkışmasının tarihe geçtiğini, bu hainlik karşısında canı pahasına mücadele eden milletin şanlı ve onurlu direnişinin ise tarihe altın harflerle yazıldığını söyledi.

Katil cuntacıların işgal ve istila hareketini püskürten milletin devletle el ele vererek topyekun temizlik hareketini başlattığını vurgulayan Akkuş, "Sancağı en önde sadece eliyle değil yüreğiyle taşıyan millet geleceğine sahip çıkmıştır." diye konuştu.

"Darbeye hayır", "Vatan için nöbetteyiz" yazılı dövizler taşıyan grup, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları atarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Öte yandan, Kocaeli'deki camilerde darbe girişimi esnasında şehit düşen asker, polis ve vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :