FETÖ Konya Barosu ve Avukat Yapılanması davasında "Karar" duruşması başladı

FETÖ Konya Barosu ve Avukat Yapılanması davasında "Karar" duruşması başladı

FETÖ/PDY’nin Konya Baro ve Avukat Yapılanmasına yönelik davanın karar duruşması başladı. Savcının mütalaasını okumasının ardından mahkeme heyeti, karar öncesi sanıklardan son söz ve taleplerini alıyor

 

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 13’ü tutuklu, 7’si firari 43 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY’nin Konya Baro ve Avukat yapılanmasına yönelik davanın karar duruşması başladı. Gürcistan’a kaçmak isterken yakalanırken tutuklu sanıklardan Erhan Şahin davaya cezaevinden SEGBİS’la katıldı. Savcının mütalaasını okumasının ardından mahkeme heyeti karar öncesi sanıklardan son söz ve taleplerini dinlemeye başladı.

261781.jpg

KAYACAN’DAN MAHKEMEYİ UZATMA TAKTİĞİ

Mütalaanın ardından son söz ve talepleri alınan tutuklu sanıklardan Konya Eski Baro Başkanı Fevzi Kayacan 4 maddelik talebinin olduğunu söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Kadir Gezici taleplerini söylemesini istedi. “Müdaafimle yan yana oturmak istiyorum” diyen Kayacan’a Kadir Gezici diğer taleplerini söylemesini istedi. Bunun üzerine diğer taleplerim bir önceki taleple ilgili önce bu talebimi değerlendirin deyince, mahkeme başkanı “mahkemeyle pazarlık olmaz” dedi. Önce görülen 2 duruşmanın da yeniden görülmesinin de aralarında bulunduğu taleplerini sıralayan Kayacan’ın talepleri mahkeme heyeti tarafından görüşme odasında yapılan değerlendirmenin ardından oybirliğiyle reddedildi. Kayacan’ın taleplerinin neden reddedildiğine tek tek cevap veren Gezici bunların davayı uzatmaya yönelik talepler olarak değerlendirildiğini ifade etti. Kayacan’la mahkeme heyeti arasında zaman zaman yükselen dozda diyaloglar yaşanması da dikkat çekti. Mahkemenin duruşma usulüne aykırı hareket ettiği iddiasında bulunan.Kayacan ayrıca Konya Barosuyla ilgili bir beyanıyla ilgili  tutuksuz yargılanan M.F. davasına müdahil olmak istediğini söyledi.

ozgur-solak-004.jpg

ÖZGÜR SOLAK: BYLOCK SUÇ DEĞİL!

Mütalaayla ilgili savunma tutuklu sanıklardan Özgür Solak ise kendisinin Bylock kullanmadığını iddia eti. Öğretmen olan abisinin hattını kullanırken bylock yüklenildiğini belirterek bu konudaki suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. Savunmasında sık sık AK Parti İl Başkan Yardımcılığı yaptığını hatırlattığı görülen Solak’ın “Bylock delil olamaz. Bylock adli kolluk tarafından el konulmadığı için delil olamaz. Bir kısmı doğru olabilir ama delil olamaz. Bylock’la ilgili suçlamaları reddediyorum” demesi dikkat çekti. Tanıklarsan Şamil Şenalp’le aralarında husumet bulunduğunu ifade eden Solak, “Benimle ilgili ifadeleri onların da dahil olduğu bir kurgudur. Babası Hasip Şenalp eski baro başkanıdır. Ahmet Özer de ortağıdır. Aynı zamanda stajyeridir. Hasip Şenalp’le ortağı olan Ahmet Özer’de kurguya dahildir.  Şenalp köşeye sıkışmışken kendisinin burada sanık sandalyesinde olacağını öngördüğü için bu kurguya başvurmuştur. Şamil Şenalp’in benimle ilgili beyanları hukuka aykırıdır, delil kabul edilemez. Aramızda husumet vardır” dedi. Solak’ın Şamil Şenalp’ten bahsederken sık sık sadece ismini kullanarak “Şamil” demesi de dikkatlerden kaçmadı.

YILMAZ’I TANIYORUM

Aynı davada firari olarak aranan FETÖ Konya Avukat Yapılanması Bölge İmamı Abdülkadir Yılmaz’ı tanıdığını ifade eden Solak, diğer imamlar Muhammed Eroğlu ve Yalçın Türken’i ise tanımadığını savundu. Solak, “Sabit” olarak biliniyormuş. Ben başından beri Abdülkadir Yılmaz olarak biliyordum. AK Parti İl Başkan Yardımcısı olarak, bir siyasetçi Cemaatten olduğunu bildiğim halde görüşmekte sakınca görmedim. Çünkü siyasetçi geniş kitlelerle iletişim kurar. Zaten birçok yere girdiğim sosyal bir insan olduğum için bu davanın içerisine girdim” dedi. Solak savunmasının devamında hakkındaki iddialarla ilgili cevap verdi. Son söz ve talepleri alınan diğer sanıklar suçlamaları reddederek beraatlarını talep etti. Sanıklar bugün de son söz ve taleplerini iletmeye devam edecek.

 

Son söz ve talepleri değerlendirecek mahkeme heyeti;

Tutuklu yargılanan sanıklar; Fevzi Kayacan, Özgür Solak, Erhan Şahin, Ahmet Bal, Mehmet Şimşek, Osman Buğur,  Berat Alper Kösterit, Mehmet Yıldırım, Erdal Soydaş, Arif Özer, Veysel Köylü, Elşad Mehmethanlı, Nihat Karahan

Firari yargılanan sanıklar; Memduh Oğuz,  Süleyman Küçüksucu, Hüseyin Öğüt, Mustafa Durna, Abdulkadir Yılmaz, Muhammed Eroğlu, Yalçın Türken

Tutuksuz yargılanan sanıklar; İbrahim Bakım, Hasan Akkulak, Oğuzhan Yetkin, Arif Karakaya, Cafer Canbaz, Fatih Apan, Harun Apan, M.F., Osman Arı, Ramazan Arı,  Nizamettin Kenanoğlu, Mehmet Akkanat, Bahadır Dilek, Hasan Hüseyin Avcı, Mehmet Balta, Orhan Özkavak, Muhammet Tahra, Hatice Erdem, Meryem Gümüş, Ebru Kara, Fatma Betül Okur, Mine Gamze Kırtıloğlu, Sevda Şanlıbaba hakkında kararını verecek.

 

ABİDİN GÜRSOY VE SIRI KESEN, ANKARA ÇATI DAVAYA GÖNDERİLDİ

abidin-gursoy-003.jpg

 

Öte yandan Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davanın sanıkları arasında yer alan Abidin Gürsoy ile Sırrı Kesen’in dava dosyalarının ayrılarak Ankara’daki Çatı davaya gönderildiği öğrenildi. FETÖ Avukat yapılanması Konya eski Bölge imamı olduğu iddia edilen Abidin Gürsoy, Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada da tutuklu sanık olarak yargılanıyordu. Sırrı Kesen de 2012'de düzenlenen "Avukatlar İçin Adli Yargı Hakim ve Savcı Adaylığı Yazılı Yarışma Sınavı" sorularının sızdırıldığıyla ilgili Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davada tutuklu olarak yargılanıyor.

M. Mustafa Özdemir-Memleket​

 

 

 

Etiketler :