Eris Türkiye'de: Bakan Koca kapanma olmayacağının garantisini verdi

Eris Türkiye'de: Bakan Koca kapanma olmayacağının garantisini verdi

Bakan Koca, Eris varyantı ve toplu aşılama hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, bilim temelli kararların arkasında durduğunu vurguladı.

Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantı ve toplu aşılama konularına dair yeni bir açıklama yaparak bilimsel verilere dayalı kararlarının arkasında olduğunu vurguladı.

Eris varyantının toplumsal gündemde önemli bir yer alıp almadığını sorgulayan Bakan Koca, "Aşı programı neden geçmişte kaldı?" sorularına yanıt verirken, bazı konuların saptırıldığını ve bilimsel amaçlar taşımadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı, COVID-19 salgını sürecinde alınan tüm kararların bilim temelli olduğunu ve bilimsel gelişmelerin göz ardı edilmediğini belirtti. Salgının başlangıcında aşının elzem olduğunu ve Türkiye'nin bu bağlamda başarılı bir aşılama kampanyası yürüttüğünü hatırlatan Koca, sağlık çalışanlarının aşılandıktan sonra ölüm vakalarının azaldığını vurguladı.

Aşılamaların, virüsün bağışıklık sistemini tanımasına yardımcı olduğunu ve virüsün etkisinin azaldığını açıklayan Bakan Koca, yeni varyantlar göz önüne alındığında yeni aşı geliştirmenin normal bir süreç olduğunu ekledi.

TÜRKİYE'DE KAPANMA OLACAK MI?

Ancak Bakan Koca, son dönemde toplu aşılama propagandası yapıldığını ve böyle bir ihtiyaç olmadığını belirterek, toplu tedbirlerin, özellikle kapanma gibi uygulamaların artık söz konusu olmadığını net bir şekilde ifade etti. Mevcut kişisel tedbirlerin dışında yeni bir tedbirin olmadığını vurguladı.

Sağlık Bakanı, Türkiye'nin küresel propagandanın bir parçası olmayacağını ve sağlık konusunda tam bağımsız olduğunu sözlerine ekleyerek, COVID-19 aşılarının toplu olarak yeniden yapılmasını gerektiren bilimsel bir durum olmadığını belirtti. Sağlık ve bilimin pazarlama alanına dahil olmadığını vurgulayarak, bilimin ve verilerin pandemi yönetimindeki önemini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.