Erdoğan konuştu: Zulme lanet, Kudüs'e destek

Erdoğan konuştu: Zulme lanet, Kudüs'e destek

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı öncülüğünde Yenikapı Miting Alanı'nda Filistin halkına destek amacıyla gerçekleştirilen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine katılacak vatandaşlar akın akın alana geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KONUŞMASI

Yenikapı'da bulunan tüm kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Ülkemize gelen aramızda bulunan misafirlerimizi sevgiyle selamlıyorum. Kudüs davası hepimizin davasıdır diyerek MHP Genel Başkanı Bahçeli'ye BBP Genel Başkanı Destici'yi özellikle selamlıyorum. İsrail'in zulmü karşında Filistin'li kardeşlerimizi selamlıyorum.

Kardeşlerim biliyor musunuz Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs bir semboldür. Bir imtihandır. Kudüs bir kıbledir. İlk kıblemizi koruyamazsak son kıblemize güvenle bakamayız. İslam dünyası Kudüs imtihanında sınıfta kalmıştır.

Osmanlı Devleti, 4 asır boyunca Kudüs'ü barış ve esenlik içinde yönetmişti. 1. Dünya Savaşı sonrasında Osmanlı şehri terk etmek zorunda kaldı. O günden beri Kudüs gün yüzü görmedi. BM'nin 1947'deki kararına göre Kudüs, özel statülü bir şehir olacaktı. Bu karar Filistin'in işgalinden başka bir sonuç doğurmadı. 1967'de Kudüs'ün işgaline sessiz kalan BM, İsrail'in gerçekleştirdiği haksız, hukuksuz tüm eylemleri sadece seyrederek buna ortak olmuştur. Ne için dünya 5'ten büyüktür diyorum anlıyor musunuz?

Amerika'nın attığı adıma karşı etkili bir tavır koymayan BM, zaten yıpranmış olan meşruiyet zeminine bir darbe vurdu.

Bunlar siyonist. Bir siyonizm mücadelesiyle karşı karşıyayız. Asıl mücadele siyonistlerle. Onların Müslümanlara olan düşmanlığı affedilir gibi değil.

Mescid-i Aksa giderek sıklaşan bir şekilde radikal siyonistlerin çizmeleriyle kirletiliyor.

Hz. Ömer, Kudüs'ü neredeyse kimsenin burnunu bile kanatmadan fethetmişti. Asırlar sonra, Kudüs'e yürümek için yüzlerce insanı toplayan Haçlılar, 600 bin kişi olarak girdikleri Anadolu'dan tüm vahşetlerine rağmen 100 bin kişi olarak çıktılar.

Biz Müslümanlar kınamakta başka bir şey yapmıyoruz, yapamıyoruz. Bizim için Çanakkale neyse, Kudüs de odur.

Müslümanlar, kendi aralarındaki çatışmalarda ne kadar vicdansızsa hasımlarına karşı o derece pısırık, korkak bir görüntü içinde. Müslüman sıfatı taşımak öyle kolay değildir.Ama biz bu işi çok kolaya ingirgedik.

Tüm Müslümanlara diyoruz ki, gelin birlik olalım, zalimlerin karşısına tek yürek olarak çıkalım. Kudüs nöbetini devralma sırası bize gelmiştir.

BM Güvenlik Konseyi'ni tıkayan tek ülke şuan Amerika'dır.

İsrail'in uyguladığı devlet terörünü durdurulmaması halinde, dünya kimsenin kendini güvende hisstmediği bir noktaya gidecektir.

Mazlumların yanında yer almayan bir küresel düzen, zalimlerin oyuncağı olmaya mahkumdur.

MİTİNG ALANI DOLDU TAŞTI, ERDOĞAN HELİKOPTERLE GELDİ

Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren Yenikapı'daki miting alanına gelmeye başladı. Kalabalık her geçen dakika artarken Cumhurbaşkanı Erdoğan da miting alanına geldi.

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de miting alanında yer aldı.

Mitingin yapılacağı alana bir süre önce başlayan çalışmalar kapsamında, konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "İnsanlık adına İstanbul ayakta" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar ve vinçlere takılı hoparlörler konuşlandırıldı.

Alanın etrafına "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" yazılı dev flamalar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrakları asıldı.

Kendilerine ayrılan güvenlik noktalarından alana girenlere, Türk ve Filistin bayrakları dağıtıldı. 

Yerli ve yabancı basın mensupları da dev mitingi takip etmek için yerlerini aldı.

ÜSKÜDAR'DAN TEKNELER KALKTI

Yenikapı’da düzenlenen ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitingine gitmek isteyen vatandaşlar Üsküdar’dan teknelerle yola çıktı. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar Üsküdar iskelesinde yoğunluk oluşturdu.

İstanbul’un çeşitli noktalarından çok sayıda vatandaş miting alanına gelirken Üsküdar’dan da tekneler hareket etti.