Ekrana kilitlenmek depresyona sürüklüyor

Ekrana kilitlenmek depresyona sürüklüyor

Medipol Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, dijital ekran maruziyetinin göz kuruluğundan başlayarak depresyona kadar çeşitli sorunlara neden olabileceğini belirtiyor.

Günümüzde dijital teknolojilerin yaygınlaşmasıyla birlikte, günlük hayatta kullanılan telefonlar, tabletler ve bilgisayarlar nedeniyle artan ekran maruziyeti, bir dizi sağlık sorununa yol açabilir.

Medipol Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, özellikle göz sağlığı açısından bu sorunun yanı sıra depresyona kadar uzanan ciddi sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Doç. Dr. Tanrıverdi, ekran kullanımının en yaygın etkilerinden birinin göz kuruluğu olduğunu belirtiyor. Ekran karşısında daha dikkatli bakıldığı için kırpma refleksinin azaldığını ve bu durumun göz kuruluğuna yol açtığını ifade ediyor.

Bunun yanı sıra fazla ekran maruziyetinin yorgunluk, uykusuzluk, baş ağrısı gibi sorunlara sebep olabileceğini ve zamanla kronikleşen bu sorunların depresyona kadar gidebileceğini vurguluyor.

Uzman, bu sorunların önlenmesi veya hafifletilmesi için en etkili önlemin saat başı en az 15 dakika mola verilmesi olduğunu söylüyor.

Özellikle bu mola süresinde ekranın tamamen terk edilmesi ve dijital ortamdan uzaklaşılması öneriliyor. Doç. Dr. Tanrıverdi, bu mola sürelerinde gözlerin radyasyon ve diğer etkilerden uzak kalmasının önemine dikkat çekiyor.

Metni noktalayan uzman, eğer sorunlar devam eder veya artarsa mutlaka bir doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor. Göz muayenesi sonucunda ortaya çıkabilecek kırma kusurlarının da bu sorunlara katkıda bulunabileceğini ve doğru tedavi ile hastanın rahatlatılabileceğini vurguluyor.

Bu nedenle, göz sağlığına özen göstermek ve uzman önerilerini takip etmek, dijital ekran maruziyetinden kaynaklanan potansiyel sorunları minimize etmek adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.