BTÜ öğrencilerinden büyük başarı

BTÜ öğrencilerinden büyük başarı

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerinin 46 projesi, destek almaya hak kazandı.

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencilerinin 46 projesi, destek almaya hak kazandı.

BTÜ öğrencileri, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı çerçevesinde39 proje ile destek almaya hak kazandı. Bursa Teknik Üniversitesi 39 proje desteği ile 2209-A kategorisinde tüm teknik üniversiteler arasında 5. sırada yer aldı.

2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı çerçevesinde ise BTÜ öğrencilerinin başvuruda bulunduğu 10 projeden 9 u kabul edildi. Bursa Teknik Üniversitesi, 2209-B Proje Destekleri çerçevesinde yüzde 90 kabul oranı ile başarılı bulunan 9 proje ile Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında 6. sırada yer alma başarısı gösterdi.

Öğrencilerin araştırma ekosistemine uyumlu yetiştirilmesini önemsediklerini ve eğitim sistemini bu istikamette geliştirdiklerini vurgulayan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, "Gerek müfredatlarımızdaki düzenlemeler, gerekse verdiğimiz ilave eğitimler ve laboratuvar altyapımız ile öğrencilerimizi düşünen, sorgulayan, araştırma ve geliştirmeye yönelen bireyler olarak yetiştiriyoruz. Desteklenen 46 proje, doğru yolda ilerlediğimizin bir göstergesidir. Özellikle 2209-B Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri kategorisinde 9 desteklenmiş proje ile 6. sırada yer almamız endüstri şehri Bursa için de önemlidir. Üniversitelerin öğrenci sayısı ve alınan proje desteklerini karşılaştırdığımızda Bursa Teknik Üniversitesinin Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında üst sıralarda olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

BTÜ Ar-Ge çalışmalarından sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, öğrencileri elde ettikleri başarı dolayısıyla kutlayarak, şu cümleleri kurdu;

"Geçtiğimiz yıla göre destek almaya hak kazanan proje sayımızı 3 kat arttırmış durumdayız. Üniversitemiz bünyesindeki Proje Destek Ofisi'nde ilk faaliyetimiz öğrencilere yönelik düzenlenen TÜBİTAK 2209 A ve B proje yazma eğitimleriydi. Bu çabamızın karşılığını almış olmaktan dolayı mutluyuz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.