Beyşehir’de; Milli Piyade Tüfeğimiz Üretilecek!

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu ile Beyşehir’in Üzümlü ve Huğlu mahallelerimizde ki silah üretimi ve neler yapılması gerektiği hakkında sohbet ettik. Beyşehir ilçesi ve mahallelerimize ki av silahı üretiminin ülkemiz için olan öneminden, özellikle de Savunma sanayi noktasında neler yapılabileceğinden bahsetti.  Yivli silah üretiminin  bu bölgemizin gelişimi için çok önemli olduğunu.. Huğlu ve Üzümlü mahallerimizdeki üreticilerimizin Konya merkezde bir ihtisas organize sanayi bölgesinde veya Konya Organize sanayi bölgesinde kümelenme çalışmaları konusuna da değindiler. Konya merkezde bir çözüm üretilemediği takdirde, Beyşehir Organize sanayi bölgesinde kümelenme çalışmaları veya ihtisas organize sanayii için de neler yapılabileceğine vurgu yaptılar.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu; ‘ Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yılmaz Tuna ve İktisadi Sektörler ve Koordinasyon Genel Müdürü Emin Sadık Aydın ile birlikte Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Ziyarette, av tüfeği sektörüne,  yivli av tüfeği üretim izninin yakında başlayacağı ile ilgili müjdeler verilirken, sektörün talep ettiği ve yeşil ışık yakılan AR-GE desteği ile Türkiye’de kurulması istenilen CIP Test Merkezi ile ilgili çalışmalar ele alındı. Kalkınma Bakanlığı heyeti, Beyşehir Silah Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Hüseyin Kırıcı, Huğlu Sanayici ve İşadamları Derneği (HUSİAD) Başkanı İrfan Usta, Huğlu Av Tüfekleri Kooperatifi Başkanı Naci Tanık ve av tüfeği üretimi yapan firmaların temsilcileriyle sektörle ilgili konuları istişare ederken, taleplerine ilişkin bilgiler de aldıklarını’ vurguladı.

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu;  ‘ Beyşehir’in Üzümlü ve Huğlu mahalleleri av tüfeği sanayisini geliştirmek ve yivli tüfek üretimi ile ülkemizin savunma sanayiine katkı yapar hale getirmek için çalışmalara hız verdiklerini.. Aynı zamanda MP5 piyade tüfeğinin de tamamen Üzümlü ve Huğlu’da üretilmesi için çalışmalarına hızlandırdık.  Bu iki yerleşim merkezimiz daha çok yivsiz av silahı üretebiliyor.  Bir de dünyada yükselen Pazar olarak yivli av pazarı silahı var. Yivli tüfek üretimi hususunda Milli Savunma Bakanımızın talimatlarıyla bir çalışma başlatıldı ve üretimin önü açıldı. Şimdi üretim izni için başvurular başlayacak. Burada henüz Türkiye’de firmalara üretim izni verilmemişti.  Milli Savunma Bakanımız da Türkiye’nin pazarının çok büyük bir kısmını ve dünya av silahı ticaretinin de yüzde 80’lerini gerçekleştiren Beyşehir ilçemizin bu iki güzide merkezimizi Türkiye’nin savunma sanayine katkısı artmıştır. Yivsiz av silahında dünyada pazarı elinde tutan, ayağı yere basan AR-GE çalışmaları, güçlü pazarlama sistemiyle merkez olan bu mahallelerimizin yivli silah üretimi konusunda da bir cazibe merkezi haline gelmesi yolunda gerekli tüm çalışmaları yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

huglu.jpg

Beyşehir ilçemizin Huğlu ve Üzümlü mahallelerindeki av silahı üretimi şehrimiz ve ülkemiz için çok önemlidir. Bölgenin kalkınması adına da çok büyük bir gelişmedir. Sayın vekilimizin bu konuda yapmış oldukları tüm çalışmaları takdir ve tebrik ederim. Kendilerine bir ilçemizin sorunlarını özellikle de üretici kesimin sorunlarını dert edinmişler ve çözüm üretilmesi için çalmadık kapı bırakmamışlar. Üretmek gerçekten zor bir süreçtir. Bu üretimi pazarlamak, satmak ise ayrıca zorlu bir süreçtir. Üreten ve risk alan yatırımcıların yanında olmak, onlara destek olmak  ise daha da zor bir iştir. Hem de bu üretiminizi dünya pazarlarına satmak ise daha da sıkıntılıdır. Yatırımcı iş adamlarımızı buradan tebrik ederim. Allah onlardan razı olsun. Huğlu ve Üzümlü mahallelerimizdeki üreticilerimizin Konya merkez organize sanayi bölgesine taşımak büyük bir yanlış olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü çalışan kardeşlerimiz kendi bölgelerinde hem işte çalışırlar, hem de kendi zirai işlerine devam ederler. Yani üretici olmaya devam edebilirler. Bu firmalarımızı Büyükşehir’e taşıdığımız takdirde, çalışan personel tamamen tüketici konumuna geçeceklerdir. Her mahallemize bir sanayi tesisi  stratejisi  ile yola çıkılmalıdır; Köylerden göçü önleyebilmek adına, Sosyal sorunları engellemek adına.. İnsanlarımıza kendi yaşadıkları bölgelerde iş sahası üretmek daha verimli olacaktır. Büyükşehirde konut, trafik, sosyal vb. sorunların önüne da geçilmiş olur, şeklinde düşünüyorum. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.