Başbakan Yardımcısı Canikli, Ordu'da:

Başbakan Yardımcısı Canikli, Ordu'da:

"Allah'ın izniyle bir yıl öncesine göre çok daha iyi durumdayız. 6 yıl öncesine göre çok daha güçlüyüz. Çok umut bağladıkları silahlar ters tepince şu anda onlar da şaşırdı. O kadar şaşkın vaziyetteler ki Dışişleri Bakanımızın Hollanda'ya girişine, uçağın

ORDU (AA) - Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "Allah'ın izniyle bir yıl öncesine göre çok daha iyi durumdayız. 6 yıl öncesine göre çok daha güçlüyüz. Çok umut bağladıkları silahlar ters tepince şu anda onlar da şaşırdı. O kadar şaşkın vaziyetteler ki Dışişleri Bakanımızın Hollanda'ya girişine, uçağının inişine izin verilmiyor. Şu fütursuzluğa bakın. Bunu Hollanda yapıyor." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Canikli, AK Parti'nin Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlediği toplantıya katıldı.

Toplantıda konuşan Canikli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun halk oylaması öncesi tutumunu eleştirerek, Kılıçdaroğlu'nun uyguladığı politikaların her zaman yanlış olduğunu ve bunun Türkiye'ye zarar verdiğini söyledi.

Bir kaç gün önce televizyon izlediği sırada Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişiklik paketine yönelik açıklamalarını dinlediğini anlatan Canikli, "Üç dakika izlemeye dayanabildim. Konuşmasının bir bölümünde kanun hükmünde kararnameyle yapılan ihraçlara da değinerek, 'halk oylaması eğer kabul edilirse cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle herkes işinden atılacak' diyor. Yine 'cumhurbaşkanlığı ikna edilerek ülke işgal edilebilir' diyor. Kılıçdaroğlu kalkmış televizyonda bunu söylüyor. O kadar fazla yalan var ki hangi birini düzelteceksin. Televizyonu açtığıma pişman oldum. Biz kanun hükmünde kararnameyle yaptığımız ihraçları FETÖ ile mücadele için yapıyoruz. Bunu da terörle mücadele çerçevesinde yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'na onları neden koruyorsun şeklinde soru yönelten Canikli, "Onların bağlantılı oldukları tespit edilen kişilerin ihracı seni niye rahatsız ediyor. Çok mu üzülüyorsun. Muhtemelen de üzülüyor. Çünkü onlarla çok yakın bağlantısı var. Kaset dostluğu var, kaset arkadaşlığı var. Önemli bir arkadaşlık. Onu biliyoruz, bunu herkes biliyor, tüm dünya biliyor. Dolayısıyla genel başkanlığını borçlu olduğu bu örgütün elemanlarının kamudan kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilmesinden rahatsız oluyor. Bunu da direkt söylemeyip dolambaçlı söylüyor." diye konuştu.

- "Kılıçdaroğlu yalan yanlış söylemlerine devam ediyor"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa değişiklik paketine ilişkin gafların en büyüğünü yaptığını da ifade eden Canikli, şunları kaydetti:

"Hakikaten şu andaki sistem başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında kavga üretiyor. Başka bir şey üretmiyor. Aynen Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi. Bunun da sayısız örnekleri var. Başbakanlarla cumhurbaşkanları arasında kavgasız bir an yok. Geçmişte hepsi için geçerli. Geçmiş hep kavga. Kavganın sonucunda da bu ülkeden ekonomik, yönetim ve siyasal krizler bu ülkeden hiç eksik olmadı. Dolayısıyla Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması bu yönüyle tam isabet. Ama kendisi açısından gaf. Hem de büyük bir gaf. Böyle bir gaf herhangi bir ülkede ortaya çıksın bir gün o görevde kalamazsın. Kılıçdaroğlu 1 Kasım seçimlerinde de inanılmaz bir yumruk yedi ama gitmedi. Ancak çuvallamaya devam ediyor. Yine yalan yanlış söylemlerine devam ediyor."

Şu anda istikrar olduğunu ancak onun da temel nedeninin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinden kaynaklandığını vurgulayan Canikli, şöyle devam etti:

"Çok güçlü liderlik var, milletin çok büyük teveccühü ve desteği var. Ayrıca bu liderin altında aynı davaya gönül vermiş bir başbakan var. Sorun çıkmıyor. Ama bundan sonra bunun garantisi var mı? Yok. Çünkü geçmişte gördük. Sistemin netleştirilmesi ve sadeleştirilmesi gerekiyor. Bu ülkenin güçlü bir şekilde yönetilebilmesi gerekiyor. Her zaman güçlü yönetimler tarafından yönetilmesinin de garanti altına alınması gerekiyor. O da işte 16 Nisan'da milletimizin takdirine sunduğumuz cumhurbaşkanlığı hükümet sistemidir. Son derece mantıklı ve son derece tutarlı."

- "Boşuna uğraşmayın. Bu millet sizin ciğerinizi biliyor"

Canikli, CHP'lilerin son dönemde yeni bir maske taktıklarını da aktararak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"16 Nisan kampanyası için hep gülüyorlar. CHP'lilerin tamamı tebessüm ediyor. 32 dişleri birden görünüyor. Son derece nazikler. Bize bile AKP değil, AK Parti diyorlar. Cumhurbaşkanımıza sayın diye hitap ediyorlar. Tanımasak bilmesek bizi bile inandıracaklar. Biz mecliste onları biliyoruz. Isırdıkları arkadaşımızın yarası bile daha iyileşmedi. Sadece bu değil. 8,5 yıldır grup başkan vekilliği yaptım. Mecliste estirmedikleri terör kalmadı. Sürekli kavga gürültü. Sürekli hakaret ettiler. CHP bu. Kılıçdaroğlu bu. Biz biliyoruz bunları. Şimdi o günleri gözümüzün önüne getiriyoruz. Şimdi bakıyoruz tanıyamıyoruz. Geçmiş dönemlerde başarılı olamayınca şimdi bunu deneyelim diyorlar. Ama Sayın Kılıçdaroğlu yutturamazsınız. Boşuna uğraşmayın. Bu millet sizin ciğerinizi biliyor."

- "Nasıl düşmanlık yapacaklarını şaşırdılar"

Türkiye'nin üzerinde gerek içeriden, gerekse dışarıdan sürekli oyunların oynandığını kaydeden Canikli, şunları söyledi:

"Allah'ın izniyle bir yıl öncesine göre çok daha iyi durumdayız. 6 yıl öncesine göre çok daha güçlüyüz. Çok umut bağladıkları silahlar ters tepince şu anda onlar da şaşırdı. O kadar şaşkın vaziyetteler ki Dışişleri Bakanımızın Hollanda'ya girişine, uçağının inişine izin verilmiyor. Şu fütursuzluğa bakın. Bunu Hollanda yapıyor. Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin aynı ittifak içerisinde olduğu bir ülkenin Başbakanı açıklama yapıyor, Dışişleri Bakanımızın uçağını alana indirme izni vermiyor. 15 Temmuz'da da başka şeyler başka sonuçlar bekliyorlardı. Olmayınca hepsinin dengesi bozuldu. Almanya'nın da bozuldu, Hollanda'nın da bozuldu, Belçika'nın da bozuldu, hepsinin dengesi bozuldu. Nasıl düşmanlık yapacaklarını şaşırdılar. Ekonomide de aynı sonucu bekliyorlardı ama olmadı. Şimdi artık bundan sonra biz konuşacağız. Bunların hepsini açık açık deşifre edeceğiz. Bıkmadan usanmadan açık açık söyleyeceğiz."

- Fırat Kalkanı Harekatı

Canikli, devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın çok yerinde ve isabetli bir operasyon olduğuna da değinerek, "Bu operasyon olmasaydı şu anda Türkiye'nin geleceğini tehdit edecek şekilde o hat üzerinde etnik yapıya kurulu terör örgütü tarafından desteklenen bir devlet, bir siyasi oluşum hayata geçirilmiş olacaktı. Eğer araziye girmeseydik söylenecek hiçbir sözümüz kalmayacaktı. Kesinlikle oyunun dışına itilmiştik. Bugün eğer masadaysak, hatta en önemli aktörlerden aktörlerden bir tanesi isek bunu Fırat Kalkanı Harekatı ile ortaya çıkan sonuçlar sağladı." dedi.

Partilerin referandum sürecinde çok çalışmalarını da isteyen Canikli, "Ortaya çok büyük yalanlar atılıyor. Onun için vatandaşlara tek tek ulaşarak bu sistemi anlatmamız lazım. İnşallah çok güçlü şekilde o eveti çıkarmamız lazım." diye konuştu.

Canikli, daha sonra Giresun'a hareket etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :