Alman başbakandan Türklere teşekkür

Alman başbakandan Türklere teşekkür

Bremen Eyaleti Başbakanı Böhrnsen: Türk iş gücü Almanya'nın refahını arttırmış, Türk-Alman ilişkilerine katkı yapmıştır. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum.

Bremen eyaletinin Başbakanı Jens Böhrnsen, Almanya'ya gelen Türklerin bu ülkenin refahını arttırdıklarını belirtti.
 
Bremen'de, Almanya ile Türkiye arasında imzalanan iş gücü anlaşmasının 50. yıldönümü vesilesi ile Bremen Belediye Sarayı'nda düzenlenen etkinliğe, Böhrnsen'in yanı sıra, Hannover Başkonsolosu Tunca Özçuhadar, Konsolos Gülçin Erdem, Türkiye'nin Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve davetliler katıldı.
 
Böhrnsen, burada yaptığı konuşmada, ''Türk iş gücü Almanya'nın refahını arttırmış, Türk-Alman ilişkilerine katkı yapmıştır. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum'' dedi.
 
Yıllardır Almanya'nın bir göç ülkesi olup olmadığının tartışılmasıyla zaman kaybedildiğini belirten Böhrnsen, ''Bu zamanı uyum çalışmaları yönünde değerlendirebilirdik'' şeklinde konuştu.
 
Almanya'nın bir göç ülkesi olduğunu ifade eden Böhrnsen, ''Kültürel farklılıklar bizim zenginliğimizdir. İnsanları, din ve kültür farklılıklarıyla kabul etmeliyiz. Herkes eşit şartlarda yaşamalı'' ifadesini kullandı.
 
Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Böhrnsen, etkinliğe katkısı bulunan Bremen Fahri Konsolosu Yasemin Vierkötter, Bremen Yabancılar Danışma Kurulu Başkanı Libuse Cerna ve yardımcısı Halime Cengiz'e birer çiçek verdi.
 
Özçuhadar da, 50 yıl içerisinde dördüncü kuşağa ulaşan Türklerin eyaletin çeşitli katmanlarında yer aldıklarını belirterek, birlikte büyümede her zaman sorun yaşanabileceğini, yine de farklılıklardan ziyade ortak yönlerin daha fazla olduğunu belirtti.
 
Konuşmasında eğitime de değinen Özçuhadar, daha iyi bir gelecek için eğitime daha fazla yatırım yapılması gerektiğini kaydetti.
 
Etkinlik, Fulya Özlem müzik grubunun müzik dinletisi ve Osman Engin'in göç üzerine yazdığı hikayesinin okumasıyla son buldu.