2009 Seçimlerine ne kaldı?

Hani 2004 mahalli idareler seçimlerinden sonra da bendeniz bu şekilde- 2007 seçimlerine ne kaldı, gelin biran evvel yol haritamızı genel hatlarıyla belirleyelim de hiç olmazsa bu dönem bari bir vekil çıkaralım… dediğim den bana gülenler vardı ya. Şuan bana hak vermekten başka seçenekleri kalmadığını, itiraf edebilecek yürekliliği beklemiyorum.

Keşke o zamanlardan birlik olup bir lobicilik ve kulis faaliyetlerine girişilseydi de şuan bizlerde meclise içimizden bir vekil çıkarmanın mutluluğunu yaşıyor olsaydık...

 Neyse gelelim mevzu muza.  2009 Mart’ın da yapılacak Belediye Başkanlığı seçimleri için, gönlünde aslan yatan aday adayları için “Start” zili çalmıştır. Sakın ha!.. -Hele o aylara ve günlere bir gelelim, gereğini yaparız… demeyin. Yoksa atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş olur, benden söylemesi. Nerden bildiğimi sormayın, çünkü tecrübe konuşuyor.

Geçen dönemki aday adaylığım süresince bana hep söylenen ilk ifade şu olmuştu. “–Valla iyisin hoşsun tamda aradığımız adamsın amma, biz falanca arkadaşa biraz söz kaçırdık. Hem o senden çok daha önce yola çıktı niyetini bildirdi ve gereğini yapıyor. (Yani önceden yola çımanın avantaj olduğu olayı) Sen daha önceleri falanca partide siyaset yapıyordun değilmi, onun için sen bir dönem bekle ve rüştünü ispatla…”  Ve daha buna benzer aslında gerçek olmayan, sallama tarzı adayı küstürmemek için söylenen latifeler. (Tabii yersen..)

Yani ben bunları niye anlatıyorum, biliyor musunuz? İnanın kendi adaylığımı açıklamak ya da niyet belirtmek için falan değil. Benim asıl derdim ve amacım, benim durumundaki başka başka hemşerilerimin, şayet belediye başkanlığına adaylıkları gibi bir niyetleri olan varsa, sakın işi son yıla ve aylara bırakmadan, hemen yarından itibaren yol haritalarını belirlemeleri ve zamanı geldikçe de gereğini yapmalarını tavsiye ediyorum.

Adayların, yöneticilerin söyleyeceği şu klasik söylemlere aldanmamaları için dikkatlerini çekmek istiyorum “-Daha seçimlere çok var, yıpratılırsın, maddi manevi yorulursun, her türlü iftira ve komplo ile karşılaşırsın…” türünden, güya sizin iyiliğiniz için söylenen ifadelere sakın inanmayın. Bu ihtimaller ancak kendine güvenemeyen, adam gibi duruşla ve bilgi birikimiyle değil de başka başka güçlerin sayesinde başarılı olacağını hesaplayanlara has bir yaklaşım ifadesidir. Yoksa kendine ve kişiliğine, birikimine güvenen ve inanan insan, asla ve asla yıpratılamaz. Ve bilinir ki –Güneş balçıkla sıvanamaz.

Uzun lafın kısası, 2009 için, bir ideali olan ve ilk kez aday olmayı düşünen gençlerimiz ya da insanlarımız varsa, yarın çok geç olmadan (Yahu senide severiz, inan çok başaracağına eminiz ama geç kaldın yaa!..) denilmesine fırsat vermeden, harekete geçmenin zamanıdır diye düşünüyor ve hatırlatıyorum.

ADAM GİBİ

Kendinde ‘Kusur’ çok olanlar,

Başkasında çok ‘Kusur’ ararmış.

HİKMETLİ SÖZLER

 

OLSA GEREK

 

Boşlukta sallanan küre-i arzın

Dayanak noktası üç olsa gerek

Lakin hakikati münkir yobazın

Kafasına sokmak güç olsa gerek

 

Münkirin fark deyip gittiği Mekke

Kazanmak içindir bir gümüş sikke

Gururla giydiği bere ve takke

Başsız gövdelere taç olsa gerek

 

Erenler yoluna gönül verenin

Korkusu tükenir hakka erenin

Gönül kapısından kalbe girenin

Yaptığı en makbul hac olsa gerek

 

Göz ile görmeden yalan söylemek

Ademi ademden tefrik eylemek

Oruçla namazla cennet peylemek

Mevla’nın indinde suç olsa gerek

 

Garip Derviş  der ki yemişiz taşı

Gözümüzden döktük kan ile yaşı

Kerbela’da İmam Hüseyin’e karşı

Cihat açan Yezit, piç olsa gerek

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.