1203 araçlık otopark

 

 

Şems-i Tebrizi mahallesine kazandırılacak olan 1203 araçlık Şems Katlı Otopark inşaatında incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 11 Haziran Pazartesi günü AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Tanrıverdi’nin katılımlarıyla temel atma törenini gerçekleştirdi.

Konya’nın en büyük katlı otoparkı olacağını ifade eden Başkan Hançerli, şehir merkezindeki otopark ihtiyacının göz önünde bulundurularak özellikle Şerafettin caddesinin yükünü almak üzere Şems Katlı Otoparkının temelinin atıldığını söyledi. Sayın sevgili öğretmenim, Nezihe Aydınoğlu tarafından ilkokulumu okuduğum, 19 Mayıs İlköğretim Okulu’nun ve Şems-i Tebrizi camisinin yanında yapımına başlanılan katlı otoparkın hızlı bir şekilde tamamlanarak halkın hizmetine sunulacağını dile getirdi Başkan Hançerli. Başkan katlı otoparkın Karatay Belediyesi’nin en önemli projelerinden biri olduğunun da altını çizdi.

Şems Katlı Otoparkın, 5. 300 m2 alan üzerinde, 1203 araç kapasiteli olduğunu belirten Hançerli, katlı otoparkın yapımının tamamlanmasıyla bölgedeki park sorununun ortadan kalkacağını ve projenin 23 Milyon TL’ye mal olacağını belirtti. Karatay’ın gün geçtikçe kendini yenilediğini ve modern bir görünüme kavuştuğunu söyledi.

Hemen aklıma kendisi şu anda Avusturalya’da yaşayan ileri derece sürücü teknikleri uzmanı hocam, Demir Bükey’den aldığım otopark alanlarını nasıl kullanmamız gerektiği bilgileri sizlerle paylaşmak istedim.

Bildiğiniz gibi, otopark alanları, zaman zaman unutma eğilimi gösterdiğimiz araba kullanma alanlarıdır. Otopark teknik olarak karayolu veya yol olmadığı için, sürücülerimiz aynı sağduyu kurallarını burada da uygulamaları gerektiğini bazen unuturlar.

Otoparkların yarattığı problemlerden biri de, çevrenizde devam eden aktivitelerin hacimsel yoğunluğudur. Otoparklarda tetikte olmak, birkaç temel stratejinin uygulanmasını gerektirir:

Birinci strateji, güvenli bir park yeri seçmektir. Trafikten oldukça uzakta olan bir park yeri, sizin başka araçlara çarpma riskinizi azaltır, çünkü çevrenizde daha az aktivite ve daha az nesne bulunmaktadır.

Emniyetli park etmenin ikinci adımı, park yerine nasıl gireceğinizi seçmektir. Çoğumuz, bir park yerine dosdoğru ileri viteste girmek gerektiğine inanırız. Fakat bu, parktan ayrılmak istediğinizde bulunduğunuz park yerinden geri geri çıkmanız gerektiği anlamına da gelmektedir. Arabayı geri viteste kullanmak, çoğumuzun çok iyi olmadığı bir beceridir. Bir park yerinden geri geri çıkmaya çalışmak zordur, çünkü iyi bir görüş alanınız yoktur. Yolu net ve açık görebileceğiniz bir yere ulaşana kadar, aracınızın yarıdan fazlası yola çıkmış olacaktır – bu da, aslında etrafınızı net ve açık görmeden geri geri gittiğiniz anlamına gelir. Bir park yerine geri viteste girmenin iki emniyetli alternatifi vardır:

İçinden geçmek: Park yerleri arasında bariyerlerin bulunmadığı ve park yerlerinin köşeli değil düz olduğu varsayımıyla, bir sonraki park yerine geçmenize imkan veren bir park yeri bulun. Parktan ayrılmanız gerektiğinde, bulunduğunuz park yerinden doğrudan ileri doğru çıkabilirsiniz. Böylece, sadece geri manevra yapma zorunluluğundan kurtulmakla kalmazsınız, aynı zamanda, karayoluna girmeden önce çok daha iyi bir görüş alanına da kavuşursunuz.

Geri geri girmek: Bir sonraki park yerine geçmenin sizin için olanaksız olduğu durumlarda, bir park yerine geri geri girmek iyi bir seçenektir. Bir trafik şeridinin kontrolümüz dışındaki ortamına geri geri girmektense bir park yerinin daha kontrollü ortamına geri geri girmek daha kolaydır. Bir park yerine geri geri girmek için, yavaşlayın ve arkanızdaki sürücüleri uyarmak için dönüş sinyallerinizi yakın. Geri geri giderken en iyi görüş için, park yerine girdiğiniz süre boyunca sağ omzunuzdan arkaya doğru bakın.

 

Otoparklarda ve park yerlerinde gardınızın düşmesine izin vermeyin. Park yerinizi dikkatle seçin ve bir otopark kazasına karışma riskinizi azaltmak için park etme tekniği olarak içinden geçmek veya geri geri girmek yöntemlerinden birini kullanın.

Hepinize kazasız belasız veda cezasız tatiller dilerim. Sevgi ve saygılarımla,

Hoşca sağlıcakla kalın, ama en önemlisi, adam gibi park eden, adam gibi adam kalın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum