1 Mayıs'a doğru

1 Mayıs'a doğru

Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanı Gökdemir:- "Hak-İş olarak, Türkiye'nin kültürel ve önemli sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da daha önce Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi b

SAKARYA (AA) - Hak-İş İl Temsilcisi ve Hizmet-İş Sakarya Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir, Hak-İş olarak Türkiye'nin önemli kültürel ve sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Gökdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs'ın her zaman adına yakışır şekilde birlik, mücadele ve dayanışma günü olarak kutlanması konusunda konfederasyonlara önemli görevler düştüğünü söyledi.

1 Mayıs'ın birlikte kutlanması konusunda belli oranda bir gelenek oluştuğunu ve geçmişte yapılan ortak çalışmalarla çeşitli tabuların aşılması ve 1 Mayıs'ın tatil günü olmasının başarıldığını belirten Gökdemir, "Hak-İş Yönetim Kurulu, 2016 yılı 1 Mayıs'ını tüm işçi ve memur konfederasyonlarına üye emekçilerin katıldığı ortak etkinliklerle kutlanmasının önemine inanmaktadır." diye konuştu.

Gökdemir, Hak-İş'in 1 Mayıs'ta bütün bu sorunlara karşı emekçilerin birlik ve dayanışma içinde olmasını beklediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ı anlamlı ve değerli kılan birlik, dayanışma ve mücadele günü olmasıdır. Önemli olan 1 Mayıs'larda verilecek mesajların içeriği ve gücüdür. Hak-İş olarak, Türkiye'nin kültürel ve önemli sanayi kentlerinden biri olan Sakarya'da daha önce Konya, Kayseri, Karabük ve Ankara'da yaptığımız gibi emekçilerin yoğun katılımıyla tarihi bir 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Hak-İş, yıllardır verdiği mücadelenin kazanımı 2009 yılında Taksim'in 1 Mayıs kutlamalarına açılması ile 1 Mayıs'ı 2010, 2011 ve 2012 yıllarında geniş bir katılımla Taksim'de kutlamıştır. Ardından 1 Mayıs'ı Türkiye genelinde 2012'de Ankara, 2013'te Karabük, 2014'te Kayseri ve 2015'te Konya'da yoğun bir katılımla kutlamayı başarmıştır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :