Zaman gazetesine siyah çelenk

Zaman gazetesine siyah çelenk

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyesi bir grup, Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı'nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözlerini protesto için gazetenin Ankara temsilciliğine siyah çelenk bıraktı

ANKARA (AA) - Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu üyesi bir grup, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki sözlerini protesto için gazetenin Ankara temsilciliğine siyah çelenk bıraktı.

Konfederasyonun Genel Sekreteri Feyzullah Tecirli, gazetenin Balgat'taki binası önünde yaptığı açıklamada, Dumanlı'nın bir televizyon kanalındaki açıklamalarıyla ilk defa millet tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanına tehditte bulunduğunu öne sürdü.

"Demokrasiyi ayaklar altına alan, terör ve darbe çağrısı yapan Dumanlı, Cumhurbaşkanımız ve AK Parti'yi kastederek 'Bir şekilde gidecek, seçim önemli değil' diyerek darbe çığırtkanlığı yapmaktadır" diyen Tecirli, Hürriyet gazetesi yazarlarından Ertuğrul Özkök'ün de bugünkü köşe yazısında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakareti sözde basın özgürlüğü sandığını" belirterek, Özkök'ü de "edepli" olmaya davet ettiklerini ifade etti.

Tecirli, "Halkın oyları ile iktidara gelmiş Cumhurbaşkanına ve o makama yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Açıklamanın ardından, Tecirli ve beraberindekiler, üzerinde "Kimin gideceğine millet karar verir" yazılı siyah çelengi gazetenin Ankara temsilciliğinin önüne bıraktı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı