Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Bursa'da bir kişinin evinde ölü bulunması

BURSA (AA) - Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde evinde ölü bulunan kişiye uyuşturucu sattıkları öne sürülen 6 zanlı yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, yaşamını yitiren İbrahim K'nin (38) cep telefonunu inceledi. İbrahim K'nin son telefon görüşmesini A.Ö. (31) ile yaptığı bilgisine ulaşan ekipler, bu kişinin uyuşturucu sattığını tespit etti.

Ekipler, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerindeki adreslere düzenledikleri operasyonda, İbrahim K'ye uyuşturucu sattıkları iddiasıyla A.Ö, E.Ü. (30), F.D. (22), İ.Ç. (28), E.K. (35) ve M.T'yi gözaltına aldı.

Şüphelilere ait otomobil ve evlerde yapılan aramalarda, 10 uyuşturucu, bir miktar kokain, metamfetamin ve 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Yüzüncüyıl Mahallesi'nde yalnız yaşadığı öğrenilen İbrahim K'ye (38) telefonla ulaşamayan ağabeyi, evine gittiği kardeşini yerde hareketsiz bulmuştu. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri, İbrahim K'nin yaşamını yitirdiğini belirlemişti. Evde bir miktar metamfetamin ve uyuşturucu kullanımına yarayan malzemeler bulunmuştu.

- Zonguldak'ta bebek çantasından uyuşturucu çıktı

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ta, bir otomobilde yapılan aramada bebek çantası içerisine sentetik uyuşturucu maddesi saklayan 4 kişi gözaltına alındı.

Kozlu ilçesinde yapılan uygulamada durdurulan bir ticari araç içerisindekilerden şüphelen polis ekipleri, araç ve şahıslar üzerinde arama yaptı.

Araçta yapılan incelemede, bebek çantasının içerisine gizlenmiş 54 gram bonzai ele geçirildi.

Araçta bulunan Y.K, S.D, C.D ve İ.O gözaltına alınırken, ticari taksi ise trafikten men edildi.

- Karabük'te şüpheli çanta fünyeyle patlatıldı

KARABÜK (AA) - Karabük'te bomba imha ekibi tarafından fünyeyle patlatılan şüpheli çantanın içinden işçi kıyafetleri çıktı.

Karabük-Safranbolu karayolu KARDEMİR Kavşağında bir çanta gören vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevre güvenliği alarak şüpheli çantanın etrafını güvenlik şeridiyle çevirerek, yolu trafiğe kapattı.

Daha sonra bomba imha uzmanı tarafından fünye yerleştirilen çanta, kontrollü olarak patlatıldı. Yapılan incelemede çantanın içinde işçi kıyafetlerinin olduğu anlaşıldı.

Yaklaşık yarım saat kapalı kalan Karabük-Safranbolu karayolu tekrar trafiğe açıldı.

- İzmir'de uyuşturucu operasyonları

İZMİR (AA) - İzmir'in Konak ve Torbalı ilçelerinde düzenlenen operasyonda 12,5 kilogram esrar ile 124 gram bonzai ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Konak ve Torbalı ilçelerinde uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik 3 ayrı adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda, İ.E. (55), A.Ü. (36), S.Ö. (42) ve C.K. gözaltına alınırken, adreslerindeki aramada 12,5 kilogram esrar, 124 gram bonzai ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 20 bin 755 lira ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler