Yeni MKYK kulislerde nasıl yorumlandı? Kabinede hangi isimler yer alacak?

Yeni MKYK kulislerde nasıl yorumlandı? Kabinede hangi isimler yer alacak?

24 TV Ankara Temsilcilisi Melik Yiğitel Moderatör Gece kuşağına bağlanarak bugün açıklanacak kabine listesini ve AK Parti'nin yeni MKYK listesini değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabine listesini Salı Günü saat 10: 00’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak. İkili arasında yapılacak görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla 65. Hükümetin kabinesi resmen kurulmuş olacak. Yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı alacağı ise en çok merak edilen soruların başında geliyor. 

24 TV yayınına bağlanan Melik Yiğitel yeni kabine hakkında Ardan Zentürk’ün sorularına cevap vererek önemli değerlendirmeler yaptı.

Yiğitel konuya ilişkin şunları söyledi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Binali Yıldırım görüşmesi Salı günü saat 10:00’da olacak. Listenin onaylanmasının ardından Binali Yıldırım kabine listesini açıklayacak. Bu açıklama Beştepe'demi olacak Çankaya'da mı bu belli değil.

MKYK’DA YENİLENME

Değişiklik beklenenden daha yüksek oldu. 50 kişilik MKYK'da üçte bir oranında bir değim bekleniyordu. Yarıya yarıya değişti. Listede dikkat çeken detaylar var. Listede AK Parti’nin kuruluşundan bu yana yer alan önemli aktörlerde var çok genç isimlerde var. Dikkat çeken ikinci husus ise MKYK’da kadın sayısı arttı. İki katkına çıktı. Üçüncü unsur ise MKYK’da bakanların sayısı azaltıldı. Kabineye daha çok zaman ayırsın, daha çok çalışsınlar diye böyle bir karar alındı.

YENİ BAKANLAR KURULUNDA DEĞİŞİKLİK BEKLENİYOR MU?

Bütün ihtimaller tartışılıyor. Yeni kabinede üçte bir oranında bir değişiklik bekleniyor. Çok büyük sürprizler beklenmiyor. Yer değiştirilmeleri ne kadar olacak. Buda en çok konuşulan konular arasında.

STARGAZETE