Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Taiz kentinde çıkan çatışmalarda 23 kişi öldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde hükümete bağlı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 23 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen ordusuna bağlı Askeri Konsey Sözcüsü Albay Mansur el-Hasani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Taiz'in farklı mahallelerinde çıkan çatışmalarda Husiler ve Salih yanlısı güçlerden aralarında Ebu Bessam diye bilinen üst düzey bir ismin de bulunduğu 20 kişi öldü, çok sayıda kişi yaralandı." dedi.

Hasani, Taiz'in Suban, El-Cehmaliyye, Ed-Dave ve Es-Sale mahallelerinde birçok yerin hükümet güçlerince kurtarıldığını, keskin nişancıların konuşlandığı çok sayıda binanın da temizlendiğini aktarırken, kentteki çatışmaların halen sürdüğünü belirtti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru hükümete darbe yapan Husiler ve onlara destek olan Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyonun destek verdiği yönetim yanlısı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık iki yıldır devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler