Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Koalisyon güçlerinin Hudeyde'deki askeri hedefe düzenlediği hava saldırısında Husiler ve devrik lider Salih güçlerinden biri tuğgeneral yaklaşık 10 kişi hayatını kaybetti

HUDEYDE (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in batısındaki Hudeyde kentindeki askeri hedefe düzenlediği hava saldırısında Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinden, biri tuğgeneral yaklaşık 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklar ve görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait uçaklar, kentte onlarca Husi militanın bulunduğu bir askeri hedefe saldırı düzenledi.

Saldırıda Husi komutan Tuğgeneral Mansur Mücahid Nemran ve beraberindeki yaklaşık 10 kişinin hayatını kaybettiğini ifade edildi.

Husiler ile destekçilerinin askeri binanın çevresindeki caddeleri kapattığı, onlarca Husinin ise arabalara binerek binayı terkettiği kaydedildi.

Husilerden saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Yemen'de Husiler ve Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun destek verdiği yönetim yanlısı güçler arasındaki çatışmalar yaklaşık iki yıldır devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :