Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleri ile Husiler arasında Mart 2015'ten bu yana devam eden olaylarda bin çocuk hayatını kaybetti, bin 500'den fazla çocuk yaralandı

SANA (AA) - Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler arasında Mart 2015'ten bu yana devam eden olaylarda bin çocuğun hayatını kaybettiği, bin 500'den fazla çocuğun yaralandığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Yemen'deki temsilcisi Muhammed el-Esadi, UNICEF'in Sana'daki temsilciliğinde düzenlediği basın toplantısında, ülkedeki olaylar sırasında 200 çocuğun kaçırıldığını, binden fazla çocuğun savaş cephelerine götürülerek silahlandırıldığını belirtti.

UNİCEF'in krizin başladığı tarihten bu yana sağlık, sosyal hizmetler, eğitim ve suyla ilgili kurumların görevlerini devam ettirebilmesi için çalıştığını hatırlatan Esadi, taraflara ülkedeki insani durumun daha fazla kötüye gitmemesi için çatışmalara son vermeleri ve insani krize neden olan tüm sebepleri ortadan kaldırmaları çağrısında bulundu.

UNICEF'in beslenme uzmanı Reşa el-Erdi de Mart 2015'ten bu yana devam eden olaylarda binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini, bin 500'den fazla çocuğun yaralandığını, 370 bini ağır olmak üzere 1,5 milyon çocuğun ise beslenme bozukluğu riski taşıdığını ifade etti.

Erdi ayrıca, UNICEF'in bu yıl 205 bin çocuğu tedavi etmeyi planladığını, şu ana kadar 103 bin çocuğun tedavisinin tamamlandığı bilgisini verdi.

UNICEF'in eğitim uzmanı İftikar eş-Şami de çatışmalar nedeniyle 200'den fazlası başkent Sana'da olmak üzere ülke genelinde çok sayıda okulun büyük zarar gördüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler