"Yaşlı evi sakinleri" dans yarışmasına hazırlanıyor

"Yaşlı evi sakinleri" dans yarışmasına hazırlanıyor

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi'nin sakinleri, Antalya'da düzenlenecek "Yaşlılar Dünya Dans Şampiyonası"na katılacak- Eğitmen Umdu:- "Dans, aslında bir mutluluktur. Eğer mutlu oluyor ve keyif alıyorsanız, dans her yerde ve yaşta olur"- Dans eğit

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Muratpaşa Belediyesi Yaşlı Evi'nde düzenlenen kursa katılan 50 ila 65 yaşlarındaki bireyler, bir yandan çeşitli dansları öğreniyor, bir yandan da Antalya'da yapılacak "Yaşlılar Dünya Dans Şampiyonası"na hazırlanıyor.

Eğitmen Şima Elif Umdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muratpaşa Belediyesine ait yaşlı evlerinde 50 yaşın üstündeki kişilere vals ve Latin danslarını öğrettiklerini söyledi.

Haftada bir gün bir yaşlı evinde bir saatle başlayan eğitimlerin, çok talep geldiği için iki güne ve belediyeye bağlı üç yaşlı evine genişletildiğini belirten Umdu, yaşlıların ilk başta "Bu yaşta dans edebilir miyiz?" diye düşünerek eğitimlere katıldıklarını ancak pratik yaptıkça özgüvenlerinin geldiğini anlattı. Umdu, "Artık sonuna kadar dansı devam ettirmek istiyorlar. Dansın yaşı yoktur. Dans, aslında bir mutluluktur. Eğer mutlu oluyor ve keyif alıyorsanız, dans her yerde ve yaşta olur." diye konuştu.

- Dünya şampiyonasında yarışacaklar

Umdu, 15-16 Ekim'de Belek turizm bölgesindeki bir otelde, Türkiye'de ilk kez "Yaşlılar Dünya Dans Şampiyonası" yapılacağını dile getirerek, burada 35 ila 65 yaş üstü 4 kategoride yarışmacıların mücadele edeceğini belirtti.

Yarışmaya katılacakları da yetiştirmeye çalıştıklarını anlatan Umdu, "Yaşlılar Dünya Dans Şampiyonası'nın Antalya'da düzenlenecek olması bizim için de çok büyük bir şans oldu. Haftanın iki günü 1-1,5 saat eğitim yapıyoruz ama yarışma yaklaştıkça programı biraz daha çoğaltacağız. Haftanın üç gününe çıkaracağız." dedi.

- "Çok mutlu ve huzurluyum"

Dans eğitim alan 4 torun sahibi Tuncer Yiğit (69), çocukluğundan beri dansa karşı büyük bir sevgisi ve hevesi olduğunu söyledi.

Bir tesadüf eseri dans derslerinin verildiğini duyduğunu anlatan Yiğit, "Bizlere böyle bir imkan sağlandığı için çok mutlu ve huzurluyum. Buraya gelmek için günlerimi sayıyorum. İki gün üst üste çalışıyoruz ama ondan sonraki günleri geçirmek bizim için çok zor oluyor." sözlerine yer verdi.

Mine Kırış (59), iki ay önce dans derslerine başladığını, çalışmaların güzel gittiğini, dans etmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

- "Dans ettikten sonra gençleşiyoruz"

Hayatı boyunca evlendiğinde bir kez dans ettiğini söyleyen Esma Pınar (65) da dans eğitimi almaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Pınar, 16 sene ikiz torunlarına baktıktan sonra ancak bu yıl kendisine vakit ayırabildiğini, bunu da dans öğrenerek gerçekleştirdiğini söyleyerek, "Dans ettikten sonra daha gençleşiyor, daha da çocuklaşıyorsunuz. Kelebek gibi uçuyorsunuz. Eve gidince de mutluluk saçıyoruz. Oğlum, 'Anne bugün dansa mı gittin?' diye soruyor. 'Evet" deyince 'Belli oluyor' diyerek yanıt veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hatice Hiçdurmaz (63), yaşlı evine geldiği günden beri hayata bakışının çok değiştiğini, artık mutlu bir insan olduğunu ifade etti.

Daha önce hiç dans eğitimi almadığının altını çizen Hiçdurmaz, "Sağ olsun hocalarımız çok güzel gösteriyor. Bire bir gördüğümüz için de dans öğreniyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler