Yabancı öğrencilerden BESYO'ya ilgi

Yabancı öğrencilerden BESYO'ya ilgi

Trakya Üniversitesi BESYO'nun 25 yabancı öğrenci kontenjanı için 33 ülkeden 450 öğrenci başvurdu

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun (BESYO)  25 yabancı öğrenci kontenjanı için 33 ülkeden 450 öğrenci, internet üzerinden ön kayıt yaptırdı.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. İlhan Toksöz, yaptığı açıklamada, TÜ diplomasının uluslararası alanda tanınıyor olması, üniversitede fakülte düzeyinde eğitim verilmesi ve başarılı öğrencilerin yan dal eğitimi de alabilmesinin, yabancı öğrencilerin ilgisini arttırdığını belirtti.

BESYO'da 81 ilden 100'ü milli sporcu bin 40 öğrencinin eğitim aldığını ifade eden Toksöz, şunları kaydetti:

"25 yabancı öğrenci kontenjanı için internet sitemiz üzerinden, 33 ülkeden 450 başvuru yapıldı. Başvuru yapanlar arasında okulumuz kriterlerine göre 25 öğrenci alınacak. Türkiye’den de okulumuza bin 869 öğrenci adayı ön kayıt yaptırdı. Sınavlar, 25-29 Ağustos arasında yapılacak. Sınavlarımız kamera kontrollü ve şeffaf şekilde yapılıyor. Tüm aday ve ailelerine bizi tercih ettikleri için teşekkür ederim."

BESYO'ya, Türkmenistan, Fas, Filistin, Kenya, Afganistan, Yunanistan, Azerbaycan, Moritanya, Rusya, İtalya, Ukrayna, Irak, Pakistan, Bulgaristan, Almanya, Suudi Arabistan, Çin, Makedonya, Kosova, ABD, Bosna-Hersek, Uganda, Tacikistan, Gürcistan, Barbados, Moldova, Suriye, Kore, Büyük Britanya, Kuzey İrlanda, Özbekistan, Kazakistan ve İran'dan başvuru yapıldığı kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı