Venezuela'daki grevde bir kişi öldü

Venezuela'daki grevde bir kişi öldü

MEKSİKO (AA) - Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için oluşturulacak kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi...

MEKSİKO (AA) - Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için oluşturulacak kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi için yapılacak seçime karşı, ülke genelinde gidilen grevde bir kişi hayatını kaybetti.

Savcılıktan yapılan açıklamada, ülke genelinde başlatılan 48 saatlik grevin ilk gününde, Venezuela'nın kuzeybatısındaki Merida kentinin Ejido bölgesinde 30 yaşındaki Rafael Antonio Vergara'nın yaşamını yitirdiği belirtildi.

Muhalefet liderlerinin, Devlet Başkanı Maduro'nun anayasanın yeniden yazılması için oluşturulacak kurucu meclis temsilcilerinin belirlenmesi için 30 Temmuz'da yapılacak seçimin iptal edilmesi için ülke genelinde 48 saatlik grev çağrısı kapsamında, başkent Caracas'ta iş yerleri kepenk indirdi.

Protestocular da çöp torbaları, geniş araçlar ve sarı şeritlerle Caracas'ın yollarını kapattı.

Ülkede cuma günü yapılan bir günlük grevde de 4 kişi hayatını kaybetmişti.

Maduro, ülkeyi ekonomik ve siyasi krizden çıkaracak tek yolun anayasanın yeniden yazılması olduğunu belirterek 30 Temmuz'da özel meclis temsilcilerinin belirlenmesi için seçime gidileceğini açıklamıştı.

Venezuela'da Maduro hükümetine karşı nisan başından bu yana devam eden protestolarda 100'den fazla kişi yaşamını yitirmiş, bin 500 kişi yaralanmış, 500'den fazla protestocu ve hükümet karşıtı tutuklanmıştı.

Protestolar, Maduro liderliğindeki hükümetin kontrolünde bulunan Yüksek Mahkemenin 31 Mart'ta Ulusal Meclisin yetkilerini aldığını açıklamasıyla başlamıştı.

Maduro yönetimi, muhalefetin, aşırı sağcı radikaller ve suç çetelerinin iş birliği içinde şiddeti körüklediğini savunurken, muhalefet de ölümlerden orantısız güç kullanan güvenlik kuvvetlerini ve hükümet yanlısı milisleri sorumlu tutuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :