Van'daki terör saldırısına tepkiler

Van'daki terör saldırısına tepkiler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz:- "(Van'daki terör saldırısı) İnsanların barış ve huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, barış ve huzur gibi kavramları dinamitleyen saldırılar, toplulumuz tarafından asla kabul görmez ve görmeyecektir"- "Bu saldırının hang

ARDAHAN (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Van'daki terör saldırısına ilişkin, "İnsanların barış ve huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, barış ve huzur gibi kavramları dinamitleyen saldırılar, toplulumuz tarafından asla kabul görmez ve görmeyecektir." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'da yapılan saldırının kabul edilir hiçbir tarafının olmadığını belirterek, buna en güzel cevabın yine halk nezdinde verileceğini ifade etti.

Bayramda, insanların bayramlaştığı bir günde saldırının yapılmasının çok çirkin ve çok alçakça olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi:

"Böyle mübarek ve kutsal bir günde, bu kadar alçakça yapılan bir saldırıyı şiddetle kınıyorum. İnsanların barış ve huzura ihtiyacı olduğu bir dönemde, barış ve huzur gibi kavramları dinamitleyen saldırılar, toplulumuz tarafından asla kabul görmez ve görmeyecektir. Bu bayram gününde halkımızın huzurunu kaçıran, onları tedirginliğe sevk eden ve üzen bu tür terör eylemlerinin sona erdirilmesi en büyük arzumuz olacaktır."

CHP'li Yılmaz, yaralılara da acil şifalar dilediğinde bulunarak, vatandaşların provakasyonlara karşı dikkatli olmasını istedi.

Saldırı hangi amaç ve gaye ile yapılırsa yapılsın, bunun halk nezdinde hiçbir değerinin olamayacağına işaret eden Yılmaz, "Bu saldırının hangi saiklerle yapıldığını çok iyi bilen halkımızın bu tür alçak eylemlerde serin kanlı davranması ve provakasyonlara gelmemesi büyük önem taşımaktadır. Halkımız bunu üstesinde gelecektir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler