Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

Malatya'da vatandaşlar teröre tepki gösterdi- Ramazan Yılmaz: - "Bayram günü bu zalimlik, şerefsizlik yapılmaz, kınıyorum"- Mehmet Sarıcı: - "Kim benim ülkeme, devletime, milleti zarar verirse onların karşısındayız"- Gurbetçi Niyazi Yıldırım: - "Bayram gü

MALATYA (AA) - Malatya'da vatandaşlar, Van'da terör örgütü PKK tarafından bayramın ilk günü gerçekleştirilen ve 46'sı sivil 48 kişinin yaralandığı saldırıya tepki gösterdi.

Kentte taksicilik yapan 63 yaşındaki Ramazan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman devletin, polisin, jandarmanın yanında olduklarını söyledi. Terör saldırısı kınayan Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

"Bayram günü bu zalimlik, şerefsizlik yapılmaz, kınıyorum. Ben de bir Kürt evladıyım, böyle Kürtlük olmaz. Devlet her zaman yanımızda, her şeyimizi veriyor. Daha önce muhtarlık yaptım, devletin dağıttığı kömürün, ihtiyaç sahiplerine verdiği paranın haddi hesabı yok. Allah devletimize zeval vermesin. Başta reisimiz, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza Allah uzun ömürler versin. Polisime, jandarmama zarar getiren benim baş düşmanımdır. Terör olaylarını kesinlikle kabul etmiyorum. Beni askere alsınlar, çarpışmaya hazırım. Askerimle, polisimle çarpışmaya hazırım. Yeter ki bana devletim silahımı versin."

- "Terörün kökü kazınacak"

Mehmet Sarıcı ise terörün kökünün kazınacağını, darbe girişiminde herkesin Türkiye'nin gücünü gördüğünü belirterek, "Kim benim ülkeme, devletime, milleti zarar verirse onların karşısındayız. Onlar düşmanımızdır. Terörün kökü kazınacak. Kimseden korkmuyoruz, bayrağımızı, devletimizi, milletimizi severim." diye konuştu.

- "Ne bayrama ne dine saygı kaldı"

Almanya'dan Kurban Bayramı için gelen gurbetçi Niyazi Yıldırım, Van'daki terör saldırısında yaralananlara acil şifalar diledi.

Yıldırım, "Bayram gününde bile rahat durdukları yok. Artık ne bayrama, ne dine saygı kaldı. Böyle bir günde olmaması gerekiyor. Şiddetle kınıyorum. İnşallah ölü olmaz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Şevket Özgür de terörü lanetlediğini vurgulayarak, saldırıda yaralanlara acil şifa, ailelerine de sabır diledi.

Özgür, kelimenin bittiği yerde olduklarına işaret ederek, "Bayram günü böyle bir şerefsizlik, adilik olmaz. Allah yaralıların yardımcısı olsun." sözlerine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler