Van'daki terör saldırısı

Van'daki terör saldırısı

İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Tam ve İdrak'ın cenazeleri toprağa verildi- Tam'ın amcası:- "Yeğenim henüz gencecikti. Bu saldırıyı şiddetle kını

VAN (AA) - Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde teröristlerin polisevi ve polis merkezinin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla düzenlediği saldırıda hayatını kaybeden Faruk Tam ve Dicle İdrak'ın cenazeleri defnedildi.

İskele Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca polisevi ve İki Nisan Polis Merkezi'nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yaşamını yitiren, bir alışveriş merkezinde kasiyerlik yapan Dicle İdrak (19) ile aynı iş yerinde çalışan Faruk Tam'ın (17) Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki otopsi işlemleri tamamlandı.

Tam'ın cenazesi, yakınlarınca Şabaniye Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi. İdrak içinse Norşin Camisi'nde tören düzenlendi.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalleye getirilen İdrak'ın cenazesini omuzlarda taşıyan vatandaşlar, tekbir getirerek "Kahrolsun PKK" sloganı attı.

İdrak'ın cenazesi, iş arkadaşı Tam'ın mezarının yanına defnedildi.

- "Saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum."

Cenaze töreninde konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, menfur patlamada hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi. Terör saldırısında hayatını kaybeden İdrak ve Tam'ın helal ekmek kazanmak için çalıştıklarını anlatan Arvas, pırıl pırıl iki genci kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde olduklarını ifade etti.

Faruk Tam'ın amcası İsa Tam ise yeğeninin çalıştığı iş yerinin polis merkezine yakın olduğunu aktardı.

Patlamanın etkisiyle büyük zarar gören iş yerinde yeğeninin hayatını kaybettiği bilgisini aldıklarını belirten Tam, şöyle devam etti:

"Patlama olduğu saatte hemen kendisini aradık ama ulaşmadık. Sonra hemen dışarı çıktık ve aramaya başladık. Bir yerde bulamayınca hastane morglarına baktık. Hastanede cenazesine rastladık. Yeğenim henüz gencecikti. Bu saldırıyı şiddetle kınıyor ve lanetliyorum."

Cenaze törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van Milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, İl Jandarma Komutanı Albay Yüksel Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler