UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu, bağımlı danışmanı oldu

UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE DOSYASI - Uyuşturucudan kurtuldu, bağımlı danışmanı oldu

Çocuk yaşta kullanmaya başladığı uyuşturucuyu gösterdiği azim ve gördüğü tedaviyle 18 yıl sonra bırakan İ.E.D, şimdi danışman olarak çalıştığı Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nde diğer bağımlıları kurtarmak için mücadele veriyor -

İSTANBUL (AA) - LALE BİLDİRİCİ - Çocuk yaşta kullanmaya başladığı uyuşturucuyu gösterdiği azim ve gördüğü tedaviyle 18 yıl sonra bırakan İ.E.D, şimdi danışman olarak görev yaptığı Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nde diğer bağımlıları kurtarmak için çalışıyor.

Restoran işletmecisi bir babanın ve ev hanımı bir annenin oğlu olan İ.E.D, ilk olarak 14 yaşında alkolle tanıştıktan sonra özentiyle ve arkadaşlarının etkisiyle uyuşturucu tuzağına düştü.

Bunun sonucunda fiziksel ve ruhsal sorunlar, ileri ki dönemlerde ise ailevi sıkıntılar yaşayan İ.E.D, bu duruma son vermek için 18 yıl bağımlı kaldığı uyuşturucudan kurtulmaya karar verdi.

Gösterdiği azim ve gördüğü tedaviyle uyuşturucudan kurtulan İ.E.D, şimdi danışman olarak çalıştığı Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nde diğer bağımlıları kurtarmak için mücadele veriyor.

Bağımlı danışmanı 47 yaşındaki İ.E.D, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 yaşında alkolle tanıştığını, daha sonra özentiyle ve arkadaşlarının etkisiyle uyuşturucu kullanmaya başladığını söyledi.

İ.E.D, arkadaş grubunun genelde bağımlı kişilerden oluştuğunu aktararak, "Belki sevgi ve dostluğu başka yerlerde aradım. Bu arkadaşlarımın da yanlış olduklarını çok daha sonra fark ettim." dedi.

Bağımlı olduğu dönemlerde ailesiyle sorunlar yaşadığını dile getiren İ.E.D, askerden geldikten sonra evlendiğini ancak tanıştıkları dönemde eşinin bağımlı olduğunu bilmediğini anlattı.

Eşinin durumdan haberdar olduktan sonra uyuşturucuyu bırakmak için mücadele ettiğini ancak başarılı olamadığını ifade eden İ.E.D, bağımlı olduğu için iş ve aile hayatında sıkıntılar yaşadığını kaydetti.

- "Yeni bir hayata adım attım"

Uyuşturucu kullanımı nedeniyle artan sıkıntılardan kurtulmak için tedavi olmaya karar verdiğini belirten İ.E.D, bu sürecin Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi'nde yatarak (AMATEM) başladığını söyledi.

İ.E.D, süreç içerisinde özel hastanelerde de yatarak tedavi gördüğünü aktararak, bu dönemde ailesinin, eşinin ve kızının kendisine destek olduğunu dile getirdi.

Tedavi ile yeni bir hayata adım attığını ifade eden İ.E.D, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sokakta hiç bir bağımlığının iyileştiği görülmez. Haftanın 2-3 günü terapilerde gördüm ki benden önce 'temiz' kalan bağımlılar var, iyileşmişler. Onlar başarabiliyorsa 'Ben de yaparım' diye düşündüm. O gün itibarıyla terapilerde bana ne söyledilerse hepsini yaptım. Uyku düzenim ve yemek yemem düzene girince, hayattan tat almaya başladım. Aile ilişkilerim düzeliyor, kızımla vakit geçiyordum."

- "Bize tek hediye bağımlı olan kişilerin 'temiz' kalmaları"

İ.E.D, tedavi sürecinden sonra uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili seminerlere katıldığını anlatarak, yaklaşık 3,5 sene önce de Esenyurt Belediyesi Yeni Başlangıçlar Gençlik Merkezi'nin açıldığını öğrendiğini söyledi.

Burada danışman olarak hizmet verip bağımlı kişilerin tedavisine yardımcı olmak istediğini anlatan İ.E.D, "Burada çalışmaya ve bağımlıların iyileşmesine yardımcı olmaya başladım. Burada hem iyileşiyorum hem de iyileşirken de iyileşmemi yeni gelen bağımlı arkadaşlara anlatıyorum. Bize burada tek hediye, bağımlı olan kişilerin 'temiz' kalmaları. Süreç içerisinde merkeze aktif olarak gelen bağımlıların tedavi sürecini takip ediyorum, tedavide yapmaları gereken şeyleri söylüyorum." ifadelerini kullandı.

Bağımlıların gerçekten iyileşmeyi çok istemeleri gerektiğini vurgulayan İ.E.D, "Bu süreçte tökezleme olabilir ama tekrar tekrar ayağa kalkmaları gerekiyor. Hastane sürecinden sonra kişi kendine geliyor. Merkezimize girdikten sonra da 3 ay yatılı 3 ay ayakta rehabilitasyon süreci gerçekleşiyor. Birtakım aktiviteler ve terapiler oluyor. 'Temiz' kalmanın nasıl olabileceğini, madde kullanmaya karşı nasıl 'hayır' diyebileceklerini, neler yapabileceklerini öğretiyoruz. Tamamen formatımız; uyuşturucu bağımlılığına karşı ömür boyu iyileşmekle alakalı. Ben de geçen hafta '14. temiz olma yılımı' kutladım, 14 yıldır madde kullanmıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :