Üsküdar'daki silahlı saldırı

Üsküdar'daki silahlı saldırı

Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı

İSTANBUL (AA) - Üsküdar'da servis minibüsüne düzenlenen, bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edilen şüpheli Y.A, nöbetçi savcıya ifade verdi. Savcılık, şüpheliyi tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Nöbetçi Anadolu Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli Y.A'nın "eşi kasten öldürmek" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

Şüphelinin hakimlik sorgusunda, üzerine kayıtlı ve eşinin kullandığı telefonda kime ait olduğunu bilmediği bir çağrı gördüğünü ve eşinden şüphelendiğini belirterek, "Bir yıllık geçmişe dönük görüşme tutanaklarını çıkarttım. Eşimin daha önce çalışmış olduğu sitenin yöneticisi M.Y. ile çeşitli zamanlarda görüşmesini fark ettim. Baskı yapmam sonucu bana servis aracında hostes olarak çalışmasını teklif ettiğini, bu nedenle görüştüklerini söyledi. Görüşme kayıtlarından eşim ile M.Y'nin her ay en az iki defa görüştüklerini fark ettim. Eşime baskıyı artırınca bana itiraflarda bulundu." şeklinde ifade verdi.

Olay günü, 20 günlük yaşamış olduğu psikolojinin verdiği bir anlık öfkeyle belinde bulunan tabancayı çıkarıp M.Y'ye ateş ettiğini anlatan şüpheli Y.A, "Ben ateş etmeye çalışırken eşim elimi tutup bana müdahale etmeye çalıştı. M.Y. kaçınca o karmaşada eşime ateş ettim. Olay günü silahı yanıma alma sebebim M.Y'yi sadece korkutmak ve ailemden uzak durmasını sağlamaktı. Her şey bir anda oldu. Daha sonra polisi kendim arayıp teslim oldum." ifadelerini kullandı.

Yavuztürk Mahallesi Karadeniz Caddesi Fildişi Sokak'ta park halindeki servis minibüsüne dün akşam düzenlenen silahlı saldırıda Asiye A. (40) hayatını kaybetmiş, servis şoförü M.Y. (51) yaralanmıştı.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmada saldırıyı gerçekleştirdiği iddiasıyla Asiye A'nın eşi Y.A'yı gözaltına almıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :