Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği açıldı

Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği açıldı

İSTANBUL (AA) - Kudüs'ün kültür ve tarihi ile içinde bulunduğu sosyal yapıyı tanıtan, yaşanan güncel durumları duyurmayı amaçlayan Uluslararası Kudüs...

İSTANBUL (AA) - Kudüs'ün kültür ve tarihi ile içinde bulunduğu sosyal yapıyı tanıtan, yaşanan güncel durumları duyurmayı amaçlayan Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD) açıldı.

Fatih'teki derneğin açılışında konuşan UKEAD Genel Başkanı Taner Yüncüoğlu, Kudüs ile ilgili kültür ve eğitim alanında çalışmalar yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Kudüs'ü daha iyi tanıtmak için çalışacaklarını dile getiren Yüncüoğlu, ''İşgal altındaki Kudüs'ün daha barış içinde, selametle ve insanların rahatlıkla manevi duygularını tatmin edeceği bir ortama kavuşacağını ümit ediyoruz.'' dedi.

Törene katılan Fatih Belediye Başkan Yardımcısı Bora Selim ise İslam coğrafyasında son yıllarda yaşanan sıkıntılara değinerek, ümmetin bu sıkıntıları aşması için birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Bora, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına değinerek, ''Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi olağanüstü toplandı. Orada da açık bir şekilde bu karar kınandı. Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu ilan edildi. Derneğimizin de bu konuda hayırlı işler yapacağını düşünüyorum.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, derneğin açılış kurdelesi kesildi. Davetlilere, şiir dinletisi sunuldu.

UKEAD Genel Sekreteri Nurullah Güzel de açılışın ardından yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ilan edilmesinin art niyetli bir girişim olduğunu, insan haklarını ve uluslararası hukuk yasalarını çiğnediğini belirtti.

UKEAD Genel Koordinatörü Ayşegül Bayıcı ise Kudüs meselesinin tüm ümmeti ilgilendirdiğine dikkati çekerek, açılışa katılanlara teşekkürlerini sundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı