Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk'un istifa kararı

Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk'un istifa kararı

Yatsenyuk, partisinin hükümette kalmaya devam edeceğini açıkladı

KİEV (AA) - Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, istifa kararının ardından partisi Halk Cephesi’nin koalisyonda kalacağını bildirdi.

Yatsenyuk, istifa kararı ile Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 12 Nisan’da Parlamento’da yapılacak istifa kararının oylamasında kendi partisi Halk Cephesi’nden destek istedi.

Yatsenyuk, “Benim kararıma destek vermenizi ve ortak işlerimize devam etmeyi rica ediyorum. Halk Cephesi koalisyonda kalıyor. Çünkü bu şimdi devleti korumak için tek yoldur” ifadelerini kullandı.

Bugünden itibaren artık hükümet başkanı olmaktan daha çok sorumluluk sahibi olduğunu kaydeden Yatsenyuk, yeni seçim yasası, anayasa reformu, yeni hükümette koalisyonun kontrolü, Ukrayna’ya uluslararası destek, AB ve NATO üyeliği gibi konuların kendi programının sadece bir parçası olduğunu ifade etti.

Geçen hafta, koalisyon tartışmaları konusunda parti yetkilileri tarafından Petro Poroşenko Bloku ile Halk Cephesi'nin birlikte hükümet kurma konusunda anlaşmaya çok yakın olduğu ifade edilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler