TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:

TÜRMOB Genel Başkanı Yükselen:

"Türkiye’de İş Gücü ve İşsizlikle Mücadele Raporu ile sorunun çözümüne yönelik katkı sağlamayı amaçladık"

ANKARA (AA) - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Cemal Yükselen, Birlik tarafından hazırlanan Türkiye’de İş Gücü ve İşsizlikle Mücadele Raporu ile sorunun çözümüne yönelik katkı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Yükselen, yazılı açıklamasında, işsizliğin çok önemli bir sorun olduğuna işaret etti.

İşsizliği azaltmanın ülkenin yıllardır değişmeyen en önemli gündem maddesi olduğuna dikkati çeken Yükselen, "Türkiye’de İş Gücü ve İşsizlikle Mücadele Raporu ile sorunun çözümüne yönelik katkı sağlamayı amaçladık" ifadesini kullandı.

Her yıl artan nüfusa karşılık işsizliği tedricen azaltacak sayıda istihdam yaratılmasının önemine dikkati çeken Yükselen, bunun için istikrarsızlık ve risk algısının azaltılıp, güven ve öngörülebilirlik koşullarının artırılması gerektiğini vurguladı.

Yükselen, ekonomik istikrarla birlikte sürdürülebilir kalkınmanın kamusal yatırımlarla desteklenmesi gerektiğini belirterek, "Özel sektör yatırımları teşvik edilerek, istihdam üzerinden alınan vergi, prim ve işveren payı mali yükler düşürülmeli, istihdam dostu vergi politikaları izlenmelidir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler