Türkiye'den mezun olan Filistinliler iftarda buluştu

Türkiye'den mezun olan Filistinliler iftarda buluştu

Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden mezun olan Filistinli doktor, akademisyen ve bürokratlar, Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nin düzenlediği iftar programında bir araya geldi

RAMALLAH (AA) - Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezince, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki restoranda Türkiye'deki üniversitelerden mezun olan Filistinliler için iftar programı düzenlendi.

Ramallah'taki Türk restoranında verilen iftara Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) Filistin Koordinatörü Bülent Korkmaz, Filistin Haberleşme Bakanı Allam Musa, Kudüs Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Furkan Özdemir, Filistinli Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Mahmut Mustafa ve çok sayıda Filistinli katıldı.

Filistin Haberleşme Bakanı Musa, 30 yıl önce beraber okuduğu sınıf arkadaşını ilk defa bu iftar programında gördüğünü belirtti.

Musa, bu buluşmadan dolayı memnun olduğunu belirterek, Yunus Emre Kültür Merkezi'nin Müdürü Furkan Özdemir'e teşekkürlerini iletti.

İftar programında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Özdemir, "Kudüs Yunus Emre Türk kültür merkezi olarak Türkiye'den mezun olmuş 150 Filistinli kardeşimizle beraber mübarek ramazan ayında iftar açmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Özdemir, kültür diplomasisi yürüttüklerini vurgulayarak, “Bu coğrafyada iki ülke arasında dostluk bağlarını güçlendirecek faaliyet yapmaktan çok memnunuz. Türkiye’deki çeşitli üniversitelerin değişik branşlarından mezun olan Filistinliler bugün Filistin’in başta üniversitelerinde, hastanelerinde olmak üzere, devletin farklı kademelerinde önemli yerlerde görev almaktadır.” şeklinde konuştu.

Türk mutfağından çeşitli yemeklerin sunulduğu iftar programı, tatlı ve çay ikramının ardından son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler