Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Demirtaş:

Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Demirtaş:

"Kruvaziyer şirketlerini, bizim 12 ay güneş olan en güzel coğrafyamızdan uzaklaşmak mutlu etmemiş, bu nedenle Türkiye'ye geri dönme isteği oluşmuş"

İZMİR (AA) - Türkiye Kruvaziyer Platformu Yürütme Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "Kruvaziyer şirketlerini, bizim 12 ay güneş olan en güzel coğrafyamızdan uzaklaşmak mutlu etmemiş, bu nedenle Türkiye'ye geri dönme isteği oluşmuş" ifadesini kullandı.

Demirtaş, yazılı açıklamasında, İspanya'nın Tenerife Adası'nda düzenlenen Avrupa kruvaziyer endüstrisi temsilcilerinin buluştuğu Seatrade Med Fuarı'nı değerlendirdi.

Fuarda, sektöre yön veren üst düzey yetkililerle görüştüğünü ifade eden Demirtaş, "Konuştuğumuz şirketler, liman römorkör ve kılavuz hizmetlerindeki indirimler için memnuniyetlerini ifade etti. Ayrıca, Kruvaziyer Hatları Uluslararası Birliği (CLİA) Başkanı ve büyük şirket yöneticilerinden bir kaçı, Başbakanımızı ziyaret etmek istediklerini ifade ettiler. Bu konuyu, Sayın Başbakanımıza ileteceğim." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin kruvaziyer konusunda imaj çalışmasına acilen başlaması gerektiğine dikkati çeken Demirtaş, şunları kaydetti:

"Kruvaziyer şirketlerinin, son 15 ayda Akdeniz'de yaşanan çeşitli olayların yanı sıra Türkiye olmadan tur planlamanın ve gemi yönlendirmenin zorluklarını yaşadıklarını hissettik. Yunanistan – Adriyatik – Batı Akdeniz hattında sıkıştıkları için zorunlu olarak Çin – Dubai – Latin Amerika'ya yöneldiler. Kruvaziyer şirketlerini, bizim 12 ay güneş olan en güzel coğrafyamızdan uzaklaşmak mutlu etmemiş, bu nedenle Türkiye'ye geri dönme isteği oluşmuş."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler