"Türkiye ile İran arasındaki iş birliği en üst seviyede"

"Türkiye ile İran arasındaki iş birliği en üst seviyede"

İran'ın Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari: "Türkiye ile İran arasındaki mevcut iş birliği en üst seviyededir. Batı Azerbaycan eyaleti de tüm alanlarda alışverişini artırıyor"

TAHRAN (AA) - İran'ın kuzeybatısındaki Batı Azerbaycan Valisi Muhammed Mehdi Şehriyari, Türkiye ile İran arasındaki iş birliğinin en üst seviyede olduğunu belirtti.

İran devlet medyasına göre, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs ile Batı Azerbaycan eyaletinin merkezi Urumiye kentinde bir araya gelen Şehriyari, eyaletin Türkiye ile her alanda alışverişini artırdığını açıkladı.

Türkiye ile İran arasındaki ilişkilerin ekonomik, kültürel, siyasi ve sosyal açıdan geliştiğini ve sınırdaki şehirlerin bu yönde adım atması gerektiğine dikkati çeken Şehriyari, "Türkiye ile İran arasındaki mevcut iş birliği en üst seviyededir. Batı Azerbaycan eyaleti de tüm alanlarda alışverişini artırıyor." ifadelerini kullandı.

İran'ın Türkiye sınırındaki tek eyaletinin Batı Azerbaycan olduğuna dile getiren Şehriyari, bunun da ticari ilişkilerin artmasında önemli bir etken olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin Urumiye Başkonsosluğunun 150 yıldan fazla bir süredir aktif olduğuna dikkati çeken Büyükelçi Örs de Batı Azerbaycan Valiliği ile Urumiye Başkonsolosluğunun iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Örs, iki ülke arasındaki ilişkilerin artmasından yana olduğunu belirterek bunun için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :