Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu:

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Palakoğlu:

"Vakfımızın artan sorumluluğu ve büyüyen hedeflerini karşılayabilecek yeni bir yönetim sistemi kurduk. Uzman desteğiyle kurum hedefleri doğrultusunda stratejik plan hazırladık"

ANKARA (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, vakfın artan sorumluluğu ve büyüyen hedeflerini karşılayabilecek yeni bir yönetim sistemi kurduklarını, uzman desteğiyle kurum hedefleri doğrultusunda stratejik plan hazırladıklarını bildirdi.

Vakıfta bu yıl çalışmaya başlayan personel ile bir araya gelen Palakoğlu, Türkiye Diyanet Vakfının 40. hizmet yılını geride bıraktığını anımsattı. 

TDV'nin bu süre içerisinde büyük mesafe katettiğini belirten Palakoğlu, "Burada yapılan iyiliklere aracı oluyoruz. Aynı zamanda TDV'de çalışmak çok dikkatli olmayı gerektiriyor. Büyük mesuliyeti var. Bunun bilincinde hareket etmek ve kurumu en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

-"Bin şubeye ulaştık, 105 ülkede faaliyetteyiz"

TDV'nin şube sayısının bine, hizmet götürülen ülke sayısının da 105'e ulaştığını bildiren Palakoğlu, hizmetlerin daha nitelikli yürütülebilmesi için Türkiye'de ve dünyada değişen ve gelişen şartlara göre yeniden yapılandıklarını anlattı. 

Palakoğlu, şu bilgileri aktardı:

"Vakfımızın artan sorumluluğu ve büyüyen hedeflerini karşılayabilecek yeni bir yönetim sistemi kurduk. Uzman desteğiyle kurum hedefleri doğrultusunda stratejik plan hazırladık. Tüm birimlerimizle operasyonel yeteneklerimizi aynı amaç doğrultusunda kullanarak yüksek bir motivasyonla çalışıyoruz. Üstlendiği sorumluluğun bilinciyle küresel sorunlara hızlı ve etkin bir biçimde çözüm üretmeye devam ediyoruz."

Eğitime önem verdiklerini dile getiren Palakoğlu, "Kur'an kurslarından, hafızlık eğitimine imam hatip lisesinden üniversiteye yüksek lisanstan doktoraya kadar eğitimin her kademesinde gençlerimize sağlam bir din eğitimi vermek için çalışıyoruz. Başarılı öğrencilere burs veriyoruz. Yüksek öğrenim öğrenci yurtları, öğrenci konuk evleri ile de gençlerimize konaklama imkanı sunuyoruz. Uluslararası İmam Hatip Lisesi, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası Konuk Öğrenci Programları ile 105 ülkeden öğrencilere Türkiye’de eğitim imkanı sunarak milletler arasında gönül köprüleri kuruyoruz" diye konuştu. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı