Türk Kızılayının kuruluş yıl dönümü

Türk Kızılayının kuruluş yıl dönümü

Başbakan Yıldırım:"Kızılayı desteklemek için maddi, manevi bütün imkanlarıyla seferber olan milletimiz, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki etmektedir. Kızılayın, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla

ANKARA (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, Türk Kızılayını desteklemek için maddi, manevi bütün imkanlarıyla seferber olan milletin, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki ettiğini belirterek, "Kızılayın, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine, vatandaşlarımızın kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılayı desteklemeyi sürdüreceklerine yürekten inanıyorum." ifadesini kullandı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Yıldırım, 11 Haziran Türk Kızılayının kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yıldırım, Türk Kızılayının 149 yıldır rengine, diline, inancına bakmaksızın dünyanın dört bir yanında insanların yardımına koştuğunu ifade etti.

Kan tedariki başta olmak üzere afetzedelerin acısını ve sıkıntısını giderdiğini, ihtiyaç sahiplerine cömertçe yardım eli uzattığını aktaran Yıldırım, Türk Kızılayının başarıyla yürüttüğü insani yardım operasyonlarıyla bütün dünyanın takdirini kazandığını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti:

"Kızılayı desteklemek için maddi, manevi bütün imkanlarıyla seferber olan milletimiz, mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak telakki etmektedir. Kızılayın, insanlara en iyi ve kaliteli hizmeti sunma anlayışıyla çalışmalarını devam ettireceğine, vatandaşlarımızın kan bağışı ve diğer yardımlarıyla Kızılayı desteklemeyi sürdüreceklerine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle Kızılayın kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyorum."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler