Türk-İş'ten darbe girişimine protesto

Türk-İş'ten darbe girişimine protesto

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:- "Testiyle su getirenle, testiyi kıranı ne olursunuz ayırt edelim. Bu ülkeyi yönetenler hainlerle, vatanseverleri ayırt etsin"- "Onun için kırmadan, dökmeden bu ülkenin bütünlüğünü sağlamak durumundayız"

ANKARA (AA) - Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, testiyle su getirenle, testiyi kıranın ayırt edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu ülkeyi yönetenler hainlerle, vatanseverleri ayırt etsin. Onun için kırmadan, dökmeden bu ülkenin bütünlüğünü sağlamak durumundayız." dedi.

Atalay ve Türk-İş üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek üzere, genel merkezlerinin önünde toplandı.

Burada üyelerine hitap eden Atalay, kendileri için demokrasinin ekmek, su kadar önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de yapılan tüm darbelerin kaybedenin emekçiler olduğuna işaret eden Atalay, "Demokrasi olmadan sendikalar olmaz, kitle örgütleri olmaz, yaşam olmaz, nefes almak olmaz, yürümek olmaz, uyumak olmaz, yatmak olmaz. Onun için bizi Kur-an'sız, bizi ezansız, bizi vatansız, bizi bayraksız bırakma Allahım." diye konuştu.

Atalay, darbe girişimi sırasında 6 üyelerinin şehit olduğunu, 6 üyelerinin yoğun bakımda bulunduğunu, 7 üyelerinden ise haber alamadıklarını bildirdi.

- "Hainler, bir elin parmakları kadar"

Darbe girişimi sırasında Türk halkının sokağa çıkmaması durumunda, bugün burada toplanamayacaklarını dile getiren Atalay, "Ordu, polis bizim için önemli. Onlar içinde bu hainler, bir elin parmakları kadar. Testiyle su getirenle, testiyi kıranı ne olursunuz ayırt edelim. Bu ülkeyi yönetenler hainlerle, vatanseverleri ayırt etsin. Onun için kırmadan, dökmeden bu ülkenin bütünlüğünü sağlamak durumundayız." ifadesini kullandı.

Atalay, bütün partilere ve medya kuruluşlarına teşekkür ettiğini belirterek, Türkiye'nin birlik, beraberlik içinde dünyaya duruşunu gösterdiğini belirtti. Ülkeyi yönetenlere ve bütün siyasi partilere seslenen Atalay, "Vatan hainleri ile ilgili yapılması gerekeni lütfen yapın. Bir an evvel hainle, doğru olan askeri ayırt etmeli, bizim askerimizi sonuna kadar gözümüzün bebeği gibi bakmaya devam etmeliyiz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından, üyeleriyle Güvenpark'a doğru tekbirler eşliğinde yürüyen Atalay, "demokrasi nöbeti" için oluşturulan alanda kurulan sahneye çıktı. Burada da halka seslenen Atalay, "Türkiye yoksa sendika yok, Türkiye yoksa yaşamak yok, Türkiye yoksa nefes almak yok. Onun için Türk-İş ülkesinin, devletinin ve Cumhurbaşkanının emrinde." vurgusu yaptı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler