Tunus'un güneyindeki protestolar

Tunus'un güneyindeki protestolar

Tunus Başbakanı Şahid: "Üretimi aksatan ve yolları kesen protestolarla mücadele edeceğiz"

TUNUS (AA) - Tunus Başbakanı Yusuf Şahid, ülkenin güneyindeki Tatavin bölgesinde yaklaşık iki aydır "daha fazla kalkınma ve istihdam" talebiyle devam eden protestolarda göstericilerin dün bir petrol ve doğal gaz üretim dağıtım merkezine girmesine tepki gösterdi.

Başkent Tunus'ta düzenlenen "Vilayetler Forumu" isimli toplantıda yaptığı konuşmada Şahid, "Hükümet, barışçıl protestoları anlayışla karşılıyor. Ancak gösterilerin hayati önem taşıyan üretim merkezlerini kapatmasını kabul edemez. Üretimi aksatan ve yolları kesen protestolarla mücadele edeceğiz." dedi.

Şahid, tüm vilayetlerdeki kalkınma ve istihdam projelerinin takibi için kabineden birer bakan açıklanacağını ifade etti.

Tunus'un güneyinde yaklaşık iki aydır "daha fazla kalkınma ve istihdam" talebiyle süren protestolarda dün göstericiler Tatavin kent merkezine yaklaşık 100 kilometre mesafedeki petrol ve doğal gaz dağıtım merkezine girmişti.

Göstericiler yaklaşırken merkezin çevresindeki askerlerin havaya ateş açtığı ancak protestocular ve askerler arasında herhangi bir çatışma yaşanmadığı bildirilmişti.

Başbakan Şahid, göstericilerin taleplerini dinlemek amacıyla geçen ay beraberindeki bakanlarla bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette, "500'ü bir an önce işe alınmak üzere bin 500 kişinin petrol şirketlerinde, yaklaşık 2 bin kişinin de kamuya ait tarım projelerinde istihdam edileceğini, farklı kalkınma projeleri için bölgeye yaklaşık 400 bin dolarlık fonun aktarılacağını" vadetmiş ancak göstericiler bu vaatleri yeterli bulmayarak bunun iki katını istediklerini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler