Tunus'ta Hammam Şat saldırısını anma törenleri

Tunus'ta Hammam Şat saldırısını anma törenleri

Filistinlilere ait Hammam Şat Karargahına 1 Ekim 1985'te İsrail tarafından düzenlenen hava saldırıları anıldı

TUNUS (AA) - İsrail'in, Tunus'taki Filistin Merkezi'ne 1 Ekim 1985'te gerçekleştirdiği hava saldırısının yıl dönümü anıldı.

"Hammam Şat" saldırısı olarak bilinen İsrail'in Tunus'taki Filistin Merkezi'ne gerçekleştirdiği hava saldırısının 31'inci yılı dolayısıyla Tunus'un Habib Burgiba Caddesi'nde anma etkinlikleri düzenlendi.

Arap Direnişine Destek ve Siyonizme Karşıtlık Milli Komitesi Başkanı Ahmed Kahlavi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail 1 Ekim 1985'te Hamam Şat olayıyla Tunus'a ve burada bulunan Filistinin lider kadrolarına saldırmıştır. Siyonizm dünyada Arap yada Acem tüm Müslümanların düşmanıdır. Müslümanların hafızası çok zayıf, olayları unutmamaları için bu etkinlikleri yapıyoruz." dedi.

Siyonizmin düşmanlığına rağmen İslam dünyasının aldığı tavrı değerlendiren Kahlavi, "Bu durumda bizlerin de yek vücut halinde olmamız gerekir. Oysa Filistin konusunda dahi farklı farklı düşünüyoruz. Mahmud Abbas dün Şimon Perez için ağlıyordu, onunla birlikte Mısır Dışişleri Bakanı da öyle." ifadesini kullandı.

Siyonizmin dünyanın her tarafına uzandığını iddia eden Kahlavi " Tunus Devleti'nin kurucusu ve ilk devlet başkanı Habib Burgiba'ın eşi Vesile bin Ammar, o gün Arafat'ı Hammam Şat'a giderken telefonla aradı ve gitmemesini söyledi." diye konuştu.

Kahlavi, 1 Ekim 1985'te Tunus hava kuvvetlerine ait uçakların havalanmadığını savunarak "Bu olay ve Vesile bin Ammar'ın, Arafat'ın Hammam Şat'a gitmesine engel olması çok şey anlatıyor." dedi.

Başkent Tunus'un 25 kilometre güneyindeki Hammam Şat sahil bölgesindeki Filistin Karargahı, 1 Ekim 1985'te 6 İsrail savaş uçağı tarafından bombalanmıştı. Karargahın yerle bir edildiği saldırıda 50 Filistinli, 18 Tunuslu olmak üzere toplam 68 kişi hayatını kaybetmişti. Ardından yapılan açıklamalarda, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün lider kadrolarının orada toplanacağının kararlaştırıldığı ancak bazı kişilerin Tunus'a ulaşmasının gecikmesinden dolayı toplantının iptal edildiğinin Arafat'a bildirildiği ifade etmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :