Tunceli'deki terör operasyonları

Tunceli'deki terör operasyonları

Valilik:- "Operasyonlar kapsamında 3 kadın, 4 erkek, toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir"

TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Ovacık ilçe merkezi ve Aşağıtorunoba kırsalında düzenlenen operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Ekim'de Ovacık ilçesi sınırlarında güvenlik güçleri tarafından keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında bölücü terör örgütü mensubu terörist bir grubun tespit edildiği ve etkisiz hale getirmek için emniyet ile jandarma ekipleri tarafından operasyon başlatılarak bölgenin atış altına alındığı anımsatıldı.

Yine 22 Ekim tarihinde Ovacık Aşağıtorunoba Jandarma Karakol Komutanlığına yönelik teröristlerce uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu, güvenlik güçlerinin anında ateşle karşılık vermesi üzerine teröristlerin bölgeden kaçmaya çalıştığı bildirildi. Teröristlerin kaçış güzergahının insansız hava aracı ile tespit edilmesine müteakip F-16 uçaklarıyla bombalandığı, kobra tipi helikopterlerle de atış altına alındığı ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Bahse konu gerçekleşen operasyonlar kapsamında 3 kadın, 4 erkek, toplam 7 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlar sonrası bölgede emniyet ve jandarma unsurlarımızca gerçekleştirilen arama tarama faaliyeti sonrasında 2 M-16 piyade tüfeği, 3 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 zagros silah, 1 bixi makineli tüfek, 1 kanas keskin nişancı tüfeği, 14 el bombası, 380 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 1 dürbün, 2 anti-tank roketatar sevk fişeği, 2 anti-tank roketatar mühimmatı, 2 sırt çantası ve şemsiye, 9 molotof kokteyli, 11 şarjör ele geçirilmiş, her iki operasyon sonrasında ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla muhafaza altına alınmıştır. Teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi maksadıyla operasyonlara devam edilmektedir."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :