TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:

TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Erdoğan:

"Vakıflarımızı mümkün olduğunca genç kardeşlerimize emanet etmemiz lazım. Aramıza genç kardeşlerimizi almaya gayret etmemiz lazım"

KASTAMONU (AA) - Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, " Vakıflarımızı mümkün olduğunca genç kardeşlerimize emanet etmemiz lazım. Aramıza genç kardeşlerimizi almaya gayret etmemiz lazım." dedi.

TÜGVA Kastamonu Temsilciliğinin açılını yapmak için Kastamonu'ya gelen Bilal Erdoğan bir restoranda sivil toplum kuruluşu yöneticileriyle bir araya geldi.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada her alanda sivil toplum kuruluşlarının olması gerektiğini belirtti.

Sokak çocukları, bağımlılıkla mücadele ve nadiren görülen hastalıklarla ilgili de küçük sivil toplum kuruluşlarının olması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü o insanlar sayıca az oldukları için kendi müşküllerini çözmek, seslerini duyurmak için çok daha fazla efor sarf etmeleri gerekiyor. Sivil toplum olarak bu alanların hiçbirisini boş bırakmamamız gerekiyor. Bizim ecdadımız kuşlar için bile vakıf kurmuş. Ecdadımız kuşları bile unutmamış. Yeniden aynı vakıf anlayışını ihya etmek zorundayız." dedi.

Vakıflarda gençlerin dinamizmine ihtiyaç olduğunu ifade eden Erdoğan, "Vakıflarımızı mümkün olduğunca genç kardeşlerimize emanet etmemiz lazım. Aramıza genç kardeşlerimizi almaya gayret etmemiz lazım. Çünkü bu işin aslında genci yaşlısı olmaması gerekirken bizim ülkemizde işini gücünü çocuğuna emanet ediyor ondan sonra kendisi vakıfçılığa başlıyor. Böyle olmaması lazım. Vakıflarda genç kardeşlerimizin dinamizmine ihtiyacımız var. Çünkü yaş ortalaması 65-70 olan bir yönetim kurulundan 15 yaşındaki insanları anlayacak onlara gerçek anlamda hizmet edecek bir anlayışla sonuç çıkmasını beklemek çok gerçekçi değil. " diye konuştu

Referandum süreciyle ilgili de değerlendirme yapan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sivil toplumun etkinliğini artırmaya vakıf bir değişiklik olduğunu düşünüyorum. Yasama ve yürütme arasındaki ilişki net bir şekilde ayrılmaya doğru evrilirse o zaman yasamanın sivil toplumu daha ciddiye alarak yasama faaliyeti yapacağını düşünüyorum. Evet oylarının güçlü bir şekilde çıktığı referandumun ardından hem Türkiye bundan sonra istikrarsızlık, ara dönemler, vesayetler, kavga gürültü, krizlerle zaman kaybetmemiş olur. Hem de ülkemizin sosyal gelişiminin bir göstergesi olarak sivil toplumun yavaş yavaş siyasetin önüne geçtiği bir süreci güçlü bir şekilde yaşamış oluruz. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması lazım. İnşallah ülkemiz üzerinde oynanan oyunları ülkemize taaruza yeltenen odakları 16 Nisan referandumundan sonraki sistemde daha güçlü bir şekilde etkisiz hale getirebiliriz."

Programda, Kastamonu Vali Vekili Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ta selamlama konuşması yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler