Traktör römorkunda yaz tatili

Traktör römorkunda yaz tatili

Adana'da tarımsal faaliyetin yoğun olduğu Tuzla Mahallesi'nde tarla işlerinin azalmasını fırsat bilen vatandaşlar, tatillerini traktörle geldikleri sahilde araçların römorklarında geçiriyor- Tatilcilerden Cihangir Terzi: - "Çocukları denize getirdim. Römo

ADANA (AA) - ÖMER FANSA - Adana'nın deniz kenarında yer alan ve yoğun tarımsal faaliyet yürütülen Karataş ilçesine bağlı Tuzla Mahallesi'nde, tarla işlerinin azalmasının ardından sıcak havalar nedeniyle sahile akın eden vatandaşlar, tatillerini karavana dönüştürdükleri traktör römorkunda geçiriyor.

Çukurova'nın kavurucu sıcaklarının etkisini gösterdiği bu günlerde Adana'da vatandaşların bir kısmı yaylalara çıkmayı tercih ederken, sahil kesimlerinde yaşayan vatandaşların tercihi ise deniz oluyor.

Yüksek kesimlere nazaran tarımsal faaliyetin yoğun olarak yapıldığı denize yakın Karataş ilçesine bağlı Tuzla Mahallesi'nde, bu dönemde tarla işlerinin azalmasını da fırsat bilen vatandaşlar sahilleri dolduruyor.

Sahile akın eden ve çoğunluğu çiftçi olan vatandaşlar, günübirlik ziyaretleri ya da 10-15 gün süren tatilleri için tarımsal faaliyetlerde kullandıkları traktörlerden faydalanıyor.

Traktörlerin arkasına ekledikleri römork ve büyük su deposuyla sahile gelen vatandaşlar, depodaki suyu ihtiyaçları için kullanırken, karavana dönüştürdükleri römorklarda ise konaklıyorlar.

Römorkların üstüne kendi imkanlarıyla naylondan gölgelikler oluşturan vatandaşlar, içindeki döşeklerde de uyuyorlar.

Bu şekilde sahilde kalan vatandaşlar, kendi imkanları dahilinde 10-15 gün süren tatillerini denizin yanı başında traktör römorkunda geçiriyorlar.

Tuzla Mahallesi'nde yaşayan çiftçi Ekrem Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarla işlerinin bu dönemde azalmasını fırsat bilerek tatil yaptıklarını söyledi.

Traktör römorkunun kendileri için büyük maddi kolaylık sağladığını ifade eden Küçük, "Römorkun yanına bir de çardak yaptım. Yatak var, geceyi römorkta geçireceğim. Kendimize göre 10 gün tatil yapacağız. Buraya bizim köyden olsun civar köylerden olsun çok gelen var. Kimisi günübirlik kimisi 10 gün geliyor, tatilini yapıyor, denize giriyor, hava alıp gidiyor." dedi.

Traktör ve römorkunu bu şekilde kullanarak iki çocuğuyla sahilde tatilini yapan işçi Cihangir Terzi de kendisinin belediye işçisi olduğunu aktararak, yaz tatilini köyünün de bulunduğu bölgedeki sahilde geçirdiğini belirtti.

Tarla işlerinin azalması nedeniyle babasının traktörünü alıp sahile geldiğini ifade den Terzi, şöyle devam etti:

"Dinlenmek için yılık izin aldım. Çocukları denize getirdim. Römorku karavan gibi kullanıyorum. Burada köylülerimiz de var onlar da tatil için traktörle gelmişler. Buraya günübirlik gelen var, 3-5 gün için gelen var. Biz de 10-15 gün için kamp kurduk, burada dinleneceğiz. Traktör bizim için avantaj oluyor."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :