"Toplum Destekli Polislik"te "en iyiler" belirlendi

"Toplum Destekli Polislik"te "en iyiler" belirlendi

Toplum Destekli Polislik Merkez Takip ve Değerlendirme Kurulu, 2016'da yaptıkları çalışmaları göz önünde bulundurarak yılın en iyi il emniyet müdürlüklerini belirledi- Kurul kararına göre, birinci Kayseri Emniyet Müdürlüğü, ikinci Antalya Emniyet Müdürlüğ

ANKARA (AA) - ORHAN ONUR GEMİCİ/SERTAÇ BULUR - Toplum Destekli Polislik Merkez Takip ve Değerlendirme Kurulu, 2016'da yaptıkları çalışmaları göz önünde bulundurarak yılın en iyi il emniyet müdürlüklerini belirledi.

AA muhabirinin Emniyet Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre kurul, Toplum Destekli Polislik (TDP) şube müdürlüklerince yapılan Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) projeleri ve diğer faaliyetleri değerlendirmek üzere 30 Mart'ta toplandı.

Değerlendirme sonucunda, Kayseri Emniyet Müdürlüğü birinci, Antalya Emniyet Müdürlüğü ikinci, İstanbul Emniyet Müdürlüğü üçüncü seçilirken, Ankara Emniyet Müdürlüğü "Kurul Özel Ödülü" ile ödüllendirildi.

- Kayseri Emniyet Müdürlüğü

Kayseri Emniyet Müdürlüğüne birinciliği kazandıran "Tükenmez Kalemle Yazılan Düşler Projesi" kapsamında, 14-18 yaş grubu 120 çocuk ile beş günlük İstanbul-Çanakkale-Ankara gezisi düzenlendi. 13-17 yaş grubu 480 çocuk ile şehir içi gezi ve sinema faaliyeti gerçekleştirilirken, 11-18 yaş grubu 300 öğrenci rol model faaliyetlerine katıldı. Bir okula zenginleştirilmiş kütüphane kazandırılırken, 10 okula ise 200’er kitap hediye edildi. 280 öğrenciye tekvando, gitar, bağlama, resim ve model uçak gibi kurslar verilirken, lisans sahibi olmaları sağlandı, 16-25 yaşındaki 13 engelli gence mesleki eğitim verildi. İl genelinde düzenlenen basketbol turnuvasının yanı sıra bin 350 çocuk sinemayla buluşturuldu.

- Antalya Emniyet Müdürlüğü

"Çiçekleri Soldurmayalım Projesi" ile ikincilik kazanan Antalya Emniyet Müdürlüğünün projesiyle, dezavantajlı çocuk ve gençler, aşçı yardımcısı, pastacı yardımcısı, konaklama ve seyahat hizmetleri ön büro elemanı, saç bakımı ve yapımı, hasta ve yaşlı refakatçısı, iklimlendirme ve PVC doğrama kursları aldı. Fayans, seramik ve karo döşemecisi kursuna katılan 20 çocuktan başarılı olan 14'ü mezun oldu. Açılan tüm mesleki eğitim kurslarından 239 kursiyer mezun olurken, bunlardan çalışmak isteyen 145 çocuk çeşitli alanlarda istihdam edildi.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne üçüncülüğü getiren "Geleceğimiz Güvende Projesi" kapsamında, il genelinde dilenen 64 bin 665 kişiye ulaşılarak, bunların 3 bin 958'ini çocukların, 60 bin 707'sini 18 yaşından büyüklerin oluşturduğu belirlendi. Yürütülen çalışmalar sonucunda, 2 bin 486 kişiye adli işlem, 65 bin 59'una ise idari işlem yapıldı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, ilçe kaymakamlıklarına ve belediye başkanlıklarına gönderilen bin 443 kişi hakkında sosyal inceleme raporu hazırlanması için çalışma başlatıldı. Çocuklarını okula gönderen 18 aileye bir yıllık kiraları belediye, kaymakamlık ve hayırsever vatandaşlarca ödenerek ev kiralanırken, bu evlere yeni eşyalar alındı.

Sosyal güvencesi olmayan ve devlet hastanelerine götürülerek muayene edilen 500 çocuktan 200'üne belediyelerce ilaç yardımı yapılması sağlandı, 200 çocuğun da diş tedavisi gerçekleştirildi. Belediyeler, kaymakamlıklar ve STK’larca çocukları sokakta dilenen 2 bin aileye gıda yardımı, 300 aileye çocuk bezi, 200 aileye yatalak hasta bezi, 2 bin 500 aileye kıyafet, battaniye ve kısmi eşya, 100 Suriye uyruklu aileye gıda ve yakacak yardımı yapıldı. 750 çocuk Türkçe, Arapça, İngilizce, el sanatları, hat sanatları, el işi, nakış, müzik, tiyatro, şan gibi kurslarda dil ve el becelerini geliştirme fırsatı buldu. Suriye'deki iç savaşta yaralanan ve Türkiye'de dilenen 8 çocuğun devlet hastanesinde ameliyatları yaptırıldı.

- Ankara Emniyet Müdürlüğü

"Hayaline Hayat Ver-2 Projesi" ile "Kurul Özel Ödülü" kazanan Ankara Emniyet Müdürlüğü, 170 öğrencinin İngilizce, voleybol, okçuluk, müzik halk oyunları ve koro gibi kurslardan faydalanmasını sağladı. Voleybol kursuna katılan 20 öğrenci Antalya’da 7 günlük yaz kampına katıldı. 170 öğrenci ile sinema ve yemek, lunapark, tiyatro, bovling etkinlikleri gerçekleştirildi, kurum ziyaretleri, rol model çalışmaları, aile ziyaretleri düzenlendi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler