Topbaş'ın Yerine Göksel Gümüşdağ mı Geliyor?

Topbaş'ın Yerine Göksel Gümüşdağ mı Geliyor?

Topbaş'ın Yerine Göksel Gümüşdağ mı Geliyor?Kadir Topbaş'ın istifası sonrası başkanlık için kulislerde adı geçen ilk isim Göksel Gümüşdağ oldu. Gümüşdağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 2. Başkan Vekili ve Medipol Başakşehir'in Başkanı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, istifa ettiği yönündeki iddiaların ardından basın açıklaması yaptı. Topbaş, bugün itibariyle görevi bıraktığını ve istifa ettiğini açıkladı. Kırgın olmadığını belirten Topbaş, her zaman AK Parti'ye bağlı kalacağını söyledi. Zaman zaman duygusallaşan Topbaş, polemiğe yol açacak sözler söylemekten kaçındı."Partimi bırakıyorum" vurgusunu bir kaç kez yapan Kadir Topbaş'ın konuşmasında neden istifa ettiğini söylemedi. Ancak "İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konmamayı affedemez" cümlesi dikkat çekti. Topbaş sonrası kulisler İstanbul'un yeni Başkanı kim olacak sorusuna odaklandı. 2019 Mart'ına kadar bu göreve kimin geleceğiyle ilgili kulislerde bir ismin adı sıkça anılıyor: Göksel Gümüşdağ.

ŞİMDİ NE OLACAK

5216 Sayılı Belediye Kanunu'na göre 10 gün içinde valinin çağrısıyla toplanacak meclis üyeleri arasından, her parti kendi başkan adayını belirleyecek. Oylamayla yeni başkan seçilecek.

EN GÜÇLÜ ADAY İKİNCİ BAŞKAN VEKİLİ GÜMÜŞDAĞ

Gümüşdağ şu an halen İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde İkinci Başkan Vekili olarak görev yapıyor. Gümüşdağ aynı zamanda geçen yıl Türkiye Süper Ligi'nde çok iyi bir çıkış yakalayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazanan Medipol Başakşehir Futbol Kulübü'nün de başkanlığını yürütüyor. AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye 2. Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'ı başkan adayı göstermesi bekleniyor.