TESK Genel Başkanı Palandöken:

TESK Genel Başkanı Palandöken:

"Yeni ÖTV sistemi, vergide adalet sağlanması açısından çok olumlu ancak makro ekonomik hedeflerin tutması için kararın 6 ay ertelenmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz"

ANKARA (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, otomotivde yeni ÖTV sisteminin, vergide adalet sağlanması açısından çok olumlu olduğunu ancak makro ekonomik hedeflerin tutması için kararın 6 ay ertelenmesinin faydalı olacağını belirtti.

Palandöken, yazılı açıklamasında, otomobillerde ÖTV düzenlemesinin sektörde durgunluk yaratabileceğini ileri sürdü.

Ekonominin bugünkü seyrinde vergi artışından çok vergi indirimlerine ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Palandöken, "Yeni ÖTV sistemi, vergide adalet sağlanması açısından çok olumlu ancak makro ekonomik hedeflerin tutması için kararın 6 ay ertelenmesinde fayda olduğunu düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

Palandöken, gelişmiş ülkelerde otomotiv sektöründen alınan vergilerin öncelikle çevreye etkileri göz önünde bulundurularak belirlendiğine işaret ederek, "Ülkemizde de elektrik ve doğalgazla çalışan ticari araçlar için katma değer vergisi istisnası getirilerek bu araçlar teşvik edilmeli. Ayrıca engellilere hizmet etmek amacıyla özel donanımlı ticari araçlardan da KDV alınmamalı. Bu tür teşvikler, her şeyden önce toplumun refahı içindir." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler